van der Horst

Xavier Maassen kijkt vooruit op seizoen 2014

Het autosportseizoen 2014 is voor Xavier Maassen nu goed en wel gestart. Na zijn succesvolle race in het Belgische circuitkampioenschap BRCC op Circuit Zolder afgelopen weekend, staat dit weekend de volgende opdracht al op het programma: de eerste meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, of kortweg Porsche Challenge en dat op het mythische circuit van Spa-Francorchamps in de schitterende Belgische Ardenenn.
Xavier Maassen, een specialist van de legendarische Porsche 911, komt dus uit in de snelste merkencup van de Lage Landen, aan het stuur van een Porsche 997 GT3 Cup van de Belgische équipe DVB RACING. Hij deelt de wagen met de Fransman François Perrodo. De opdracht dit weekend is eenvoudig: “Trachten te winnen, in de optiek om zo goed mogelijk te beginnen aan het seizoen, een seizoen waarin we voor de titel willen vechten.”  
 
Even samenvatten, voor alle duidelijkheid. Xavier Maassen racet met Belgium Racing in het BRCC of Belgische uithoudingskampioenschap. Zijn teamgenoten heten hier Kenneth Heyer (Dui) en Dylan Derdaele (Bel). Het doel? “Uiteraard gaan we voor de titel, met de Porsche 997 GTR-R moet dat mogelijk zijn. Het team is goed, mijn teamgenoten wonnen vorig jaar samen de 24 Hours of Zolder en de wagen ken ik als mijn broekzak. De combinatie van dat alles maakt dat we tot de titelkandidaten behoren. We zijn het seizoen alvast goed gestart, met een podium in Zolder en volgend weekend, op 10 en 11 mei staat de volgende opdracht al aangestipt, een race van 3 uur op de piste van Dijon in de Franse Bourgogne. We kijken er naar uit.”

Het Belgische kampioenschap telt zes wedstrijden van drie uur, waaronder begin juli een evenement op Circuit Park Zandvoort. Meer info? www.brcc.be

Acte 2 van het seizoen 2014 is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “De filosofie is zo mogelijk nog eenvoudiger dan het Belgische kampioenschap. We racen allemaal met de Porsche 997 GT3 Cup, wat maakt dat de beste combinatie wint. Het opzet is heel leuk, met twee intense spurtwedstrijden, één voor elke rijder en één lange sprint van 50 minuten met pilotenwissel. Racen met Porsche is prestigieus en zo’n merkencup van Porsche is werkelijk schitterend om aan deel te nemen. Voor de première van het kampioenschap zijn we morgen (vrijdag) en zaterdag op Spa-Francorchamps. We racen er in het weekend van de Belgische manche van het WEC of WK Uithouding, waarin onder meer de nieuwe Porsche 919 prototype zal starten. Wie van mooie wagens houdt, moet dit weekend echt wel naar Spa afzakken.” In de Porsche Challenge werkt Xavier samen met DVB RACING, het team dat in 2013 zowel de titel bij de rijders als teams behaalde. In Spa deelt hij de Porsche 911 met François Perrodo, een Franse gentleman driver die ook in het WK Uithouding (WEC) start met ProSpeed Competition Porsche.

De Porsche Challenge telt eveneens zes weekends, waaronder tweemaal op Zandvoort.
Meer info? www.gt3cupchallengebenelux.com

Last but not least is er de 24 Hours of Spa, de grootste GT-wedstrijd ter wereld. “Ook hier zullen we aanwezig zijn, maar over het team en de teamgenoten zal ik later nog communiceren.”

Xavier Maassen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 1 mei 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons