van der Horst

Xavier Maassen verdedigt titel in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Xavier Maassen - winnaar 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Xavier Maassen - winnaar 2017 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Xavier Maassen gaat voor een derde titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Nadat er eind vorig jaar nog twijfel was over een nieuwe deelname staat de Nederlander in 2018 effectief opnieuw aan de start in de snelste monomerkencup van de Lage Landen. Naast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat Maassen ook aan de start van de 24 Uren van de Nürburgring en de kwalificatierace - die dit weekend wordt afgewerkt. Hij komt in actie op een Porsche 911 GT3 Cup van ProSport Performance met het Amerikaanse trio Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster - rijders waarmee hij ook eerder aan de start stond van verschillende endurance-races.
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt op gang getrapt in het eerste weekend van mei te Spa-Francorchamps in een schitterende meeting waar de deelnemers van de Benelux-serie het asfalt delen met de wagens uit het wereldkampioenschap uithouding - die hun (enige) voorbereidingsrace afwerken alvorens naar de 24 Heures du Mans te trekken. De 24 uren van de Nürburgring staan het weekend nadien gepland.

Foto: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 11 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings N24 Qualifying Race en 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons