van der Horst

Xavier Mezquita: "We willen strijden voor mooie ereplaatsen"

DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing zal dit jaar naast de Thems Racing Ferrari 458 Challenge van Van Dierendonck/Van Oost/Van Hooydonk ook een KTM X-Bow inzetten voor Xavier Mezquita, Reiner Weisshaupt en Jurgen Gullicher. Het wordt het eerste volledige seizoen BRCC voor Mezquita, die dit jaar graag enkele malen op het podium wil eindigen. In een gesprek met Autosport.be licht de sympathieke vijftiger zijn voorbereiding voor het BRCC seizoen 2014 toe.
DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing - KTM X-Bow
"Ik ken de KTM X-Bow reeds van vorig seizoen, toen we enkele races van BRCC wilden rijden. We kenden echter regelmatig technische problemen, waardoor we besloten om de laatste race in Zolder aan ons voorbij te laten gaan en vol te focussen op het nieuwe seizoen. We hebben een aantal updates klaargestoomd die de betrouwbaarheid van de wagen kunnen verbeteren en daarnaast hebben we ook gewerkt aan enkele punten die het rijden aangenamer en eenvoudiger moeten maken. Zo is er bijvoorbeeld een volledig nieuwe mapping die ons toelaat om met meer vertrouwen het bochtenwerk aan te snijden. Natuurlijk is er ook een andere belangrijke factor voor mij dit jaar en dat is DVB Racing."

DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing - KTM X-Bow
Een nieuw team, dus wederom aanpassen? "Ja en neen. Ik kende DVB Racing reeds van vroeger en samenwerken met nieuwe mensen vergt altijd wat aanpassing natuurlijk, maar het team is gewoon zo professioneel in zijn aanpak, dat ik het volste vertrouwen heb in een goede afloop. Afgelopen jaar heeft men de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge gegrepen, dat bewijst toch ook wat. Voor ons zal het vooral een leerjaar worden, zeker met twee nieuwe teamgenoten. Reiner Weisshaupt heeft enkele jaren VW Fun Cup achter de kiezen en bleek daarbij zeer goede resultaten neer te zetten. Hij is een zeer snelle kerel, iemand waar ik veel van wil opsteken. Jurgen Gullicher vervoegt onze bezetting dit jaar en ik ben er zeker van dat ook hij danzkij zijn ervaring een meerwaarde kan betekenen. "

Frank Thuriaux - Teamchef DVB Racing
Frank Thuriaux - Teamchef DVB Racing
Vertrouwen heeft hij dan wel te over, spreken over resultaten vindt Mezquita vooralsnog moeilijk. "De concurrentie zal niet mals zijn met bolides als de SEAT Leon's en de Ginetta's. Daarnaast zullen we in de GT Light klasse van de BRCC Endurance Trophy misschien ook enkele Cayman's aan de start zien staan. Met de vernieuwingen op de wagen, denk ik dat we zeker in Zolder mooie dingen moeten kunnen laten zien, in Spa-Francorchamps liggen de kaarten enigszins anders vanwege de lange rechte lijnen die niet bepaald in het voordeel van onze wagen zijn. Over Zandvoort kan ik vrij weinig zeggen, gezien ik geen ervaring heb op die omlooop. We zullen echter strijden voor wat we waard zijn en willen elke race met het mes tussen de tanden vertrekken; enkele keren op het podium eindigen zou zeer mooi zijn."

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 11 april 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons