van der Horst

Xwift Racing Events met drie wagens in 24 Hours of Zolder

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events heeft zich de voorbije weken en maanden enorm geconcentreerd op de GT4 European Series, uiteraard met de Toyota GR Supra GT4 EVO. Het jonge, Belgische team won met de jonge wolven Antoine Potty en Etienne Cheli meerdere wedstrijden en behaalde ook sterke ereplaatsen, maar die Europese topserie is niet alles voor het team van Pieter Denys. De jongste jaren was Xwift Racing Events één van de sterkhouders in wat we een echte Vlaamse klassieker mogen noemen, de 24 Hours of Zolder. Ook dit jaar geeft het team met basis in Nazareth er weer present. Daarvoor doet het een beroep op drie teams die zullen strijden in drie klassen, met name met een BMW 325i in de klasse TB, een BMW M2 CS Racing in de klasse TA en de Toyota GR Supra GT4 EVO in de klasse GTB.
Xwift Racing Events is één van de groeiende Belgische teams en eigenlijk lag de basis enkele jaren geleden bij de 24 Hours of Zolder, waar teameigenaar Pieter Denys met een BMW 325i het parcours aflegde dat zoveel bedrijfsmensen met het team later hebben afgelegd. Ondertussen heeft het team onder meer de klasse GTB in 2022 gewonnen, bracht het een 100% vrouwenteam naar Limburg en stond het in de klasse TB meermaals op het podium, onder meer met de racende dames. Het aantal auto’s groeide gestaag, met niet minder dan zeven wagens in 2022.
 
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Dat aantal halen we dit jaar niet”, legt Bart Noppe, één van de drijvende krachten achter het team uit. “En die keuze is bewust. We hebben dit jaar de stap naar het Europese niveau gezet en dat vergt van een jong team als het onze heel wat inzet en energie. Daarom hebben we bewust gekozen om dit seizoen met drie wagens naar de 24 Hours of Zolder te komen, om daarbij de kwaliteit voor de racende klanten op alle vlakken te garanderen. Het niveau dat we in de GT4 European Series halen, willen we ook hier bieden en dat kan met drie wagens, meer zou dit jaar misschien niet de juiste keuze geweest zijn.”
 
Belgische première
 
Dat neemt niet weg dat Xwift Racing Events in de kijker zal rijden. Het team komt immers naar de 24 Hours of Zolder met de schitterende en succesvolle Toyota GR Supra GT4 EVO en dat is een heuse première. De auto bewees zijn kunnen al in de Europese GT4-serie en de 24 Uur van de Nürburgring en zal dat op 26 en 27 augustus dus ook op het tracé van Zolder doen.
 
Xwift Racing - BMW 325i
Xwift Racing - BMW 325i
“We starten met de wagen in de uiterst competitieve GTB-klasse, waar we het tegen BMW, Porsche en andere Ligier opnemen, maar we zouden Xwift Racing Events niet zijn, als we niet in een sterk verhaal zouden geloven. Hetzelfde geldt voor onze BMW M2 CS Racing Cup in de klasse TA en uiteraard voor de BMW 325i Clubsport in TB. Al onze teams staan scherp voor de mooiste uithoudingsrace van Vlaanderen en wij beloven de fans sportief spektakel!”  
 
#33 BMW 325i: Kurt Van Gijsel-Nico Troch-Sofie Lievens-Kristof Van Bouwel-Michael Gevers
#22 BMW M2 CS Racing Cup: Nico Martens-Désirée Aerts-Wouter Muylle-Joeri Janssens-Steven Brams
#11 Toyota Gr Supra GT4 EVO: Pieter Denys-Kobe Claes-Frank Wilsens-Steven Dewulf-TBA
 
De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder (15u30), terwijl alle trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus verreden worden. De strijd om de beste startplaatsen start om 19u00 met de Superpole. Donderdag is de toegang tot het circuit overigens gratis. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de race zelf plaats. 

Xwift Racing EventsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 11 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons