van der Horst

Xwift Racing Events start seizoen 2023 nu al en dat op alle fronten!

Midden augustus 2022 zette Xwift Racing Events een zeer sterke prestatie neer tijdens een slopende editie van de 24 Hours of Zolder. Niet alleen was er de schitterende prestatie van de vijf dames die tweede werden in een hard bevochten klasse TB, maar er was vooral de dubbel in de klasse GTB, waar de beide Xwift Racing Events Ligier JS2 R de dubbel behaalden voor de verzamelde Duitse concurrentie. Het bedrijf uit Nazareth is ondertussen invoerder van de Franse sportwagen en wil de Belgische autosport laten kennismaken met de prestaties en mogelijkheden van de wagen die tijdens de 24 Hours of Zolder zo succesvol was.
De Ligier JS2 R is uiteraard een sportwagen van Franse makelij en toegankelijk voor heel wat autosportliefhebbers. In ons land is Xwift Racing Events verantwoordelijk voor de verdeling van de wagens, die perfect voor het langere werk geschikt zijn, zoals bleek uit de schitterende prestatie tijdens de Limburgse uithoudingsrace, nog steeds één van de zwaartste uithoudingsraces in de wereld, zowel voor mens als machine. We zagen het team met de auto dit seizoen overigens in de Europese 24 Hours Series en de Supercar Challenge.

“Dankzij zijn krachtige motor moet de wagen niet voor sportprototypes onderdoen en geeft hij maximaal plezier op het circuit. Op circuitdagen of in races maakt hij zijn beloftes waar”, klinkt het bij Bart Noppe, de verantwoordelijk binnen de Belgische tak van het bedrijf. “Dat rijplezier komt er dankzij een centraal geplaatste Ford V6 3.7 liter met 350 pk. Schakelen gebeurt met een sequentiële 6-versnellingsbak met instelbaar differentieel en uiteraard aan het stuurwiel. Met zijn lage gebruikskosten, lange revisietijden en eenvoudig mechanisch onderhoud is de Ligier JS2 R ontworpen om eindeloze uren plezier achter het stuur te bieden.”

Wie wil kennismaken met deze fantastische Franse racemachine, kan dat op 20 oktober tijdens een internationale testdag op Circuit Zolder. Iedereen met een licentie komt in aanmerking.

The Race ‘23

Na het enorme sportieve en menselijke avontuur van de ‘The Race ‘22’ gaat Xwift Racing Events ook verder met het klaarstomen van gepassioneerde nieuwelingen voor de 24 Hours of Zolder 2023. Het team startte dit jaar met vier BMW 325i in de klasse TB en veroverder de tweede, vijfde en zesde plaats na een loodzware editie van de hoofdrace van het Belcar Endurance Championship. 

“Wie interesse heeft in dit prachtige avontuur, kan een eerste maal kennismaken met de BMW 325i op 5 november op het circuit van Mettet”, gaat Bart Noppe verder. “Het is belangrijk dat mensen die interesse hebben in ons project proeven van onze aanpak en zich daar in kunnen vinden. Daar is er de mogelijkheid om voor een beperkt budget te komen testen op het sympathieke circuit van Mettet.”

Persbericht Xwift Racing Events



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 6 oktober 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons