van der Horst

Yann Ehrlacher en Yvan Muller vervolledigen vijfkoppige Cyan Racing line up

Yann Ehrlacher - Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Yann Ehrlacher - Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Zoals verwacht maakt ook regerend kampioen Yann Ehrlacher opnieuw deel uit van de Cyan Racing-squad. Het Zweedse Lynk&Co-team maakte vandaag in een derde mediabericht bekend dat de 25-jarige tweevoudige WTCR-kampioen opnieuw ploeg vormt met diens oom Yvan Muller. Muller is na het afscheid van de sinds kort 60-jarige Gabriele Tarquini voortaan de nestor van het veld. Samen met neef Ehrlacher totaliseert het duo uit de Elzas zes wereldtitels en fietsten de zoon en broer van Cathy Muller reeds 15 WTCR-zeges bij elkaar. De Chinese Geely Group Motorsport-stal komt in 2022 dus met vijf wagens aan de start nadat eerder nieuwkomer Ma Qing Hua, Thed Björk en Santiago Urrutia er onder de Cyan Performance-vlag onderdak vonden.
Yann Ehrlacher - Yvan Muller
Yann Ehrlacher - Yvan Muller
"Ik heb niet het gevoel dat het reeds 17 jaar geleden is sinds ik mijn World Touring Car-debuut maakte" aldus Muller (52) die sinds 2017 deel uitmaakt van de Cyan-organisatie. Aanvankelijk in een adviserende rol om na een kortstondig pensioen terug te keren naar het echte werk. “Ik voel me fris en mijn mentaliteit voor dit seizoen is zo goed als dezelfde als bij mijn debuut. We hebben samen als team een lange weg afgelegd en de resultaten die we inmiddels hebben behaald zijn uniek in zijn soort. Maar het verhaal is nog niet af en het doel voor dit seizoen blijft onveranderd." 

Yann Ehrlacher - Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Cyan Racing
"Yann en Yvan maken sinds de start van het Lynk & Co Cyan Racing-programma onverkort deel uit van ons programma, en ik ben bijzonder opgezet met onze line-up. Nu moeten we tijdens de pre-saison test alle stukjes bij elkaar brengen en er staan wanneer we echt gaan racen. Het opstellen van vijf van de beste toerwagencoureurs ter wereld is onze kracht en noodzakelijk in onze poging om onze WTCR-titels te verdedigen" aldus Cyan Racing Team Manager Fredrik Wahlén.

Foto's: Cyan Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 8 maart 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons