van der Horst

Yann Ehrlacher vervolledigt Lynk & CO Cyan Racing line up voor 2019

Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Het nieuws dat Yann Ehrlacher volgend WTCR-seizoen deel zou gaan uitmaken van het debuterende Lynk & Co Cyan Racing zat al een tijdje in de pijplijn en werd zopas bevestigd. De immer nog maar 22-jarige neef van viervoudig wereldkampioen Yvan Muller vervoegt zodoende diens oom, Thed Björk en Andy Priaulx, de succesrijke Brit die recent bij het Chinees-Zweedse team onderdak vond. Met z'n vieren totaliseren de heren acht wereldtitels en liefst 79 (toerwagen)zeges. Ehrlacher gaat vandaag reeds voor het eerst met de Lynk & Co 03 aan de slag op het Circuit de Barcelona-Catalunya waar hij samen met Priaulx en Muller testwerk zal verrichten.
Yann Ehrlacher
Yann Ehrlacher
Ehrlacher werd Frans Supertoerisme-kampioen in 2015 en debuteerde in 2017 met RC Motorsport in het  WTCC. Hij sloot zijn maidenseizoen aan boord van de Lada Vesta als tiende af met een zege en drie podiumplaatsen. Afgelopen jaar aan het stuur van de All.Inkl.Com Honda Civic deed de eerzuchtige en ambitieuse Elzasser nog beter met twee zeges, drie podia en andermaal een tiende stek in het eindklassement na een moeilijker tweede seizoenhelft.

Thed Björk - Yvan Muller - Andy Priaulx - Yann Ehrlacher
Thed Björk - Yvan Muller - Andy Priaulx - Yann Ehrlacher
"Yann maakte op iedereen indruk met zijn snelheid en zijn maturiteit, spijts zijn nog jonge leeftijd, iemand met zo'n talent hebben we in jaren niet gezien. Hij is de meest geschikte man om onze line up te vervolledigen en ons ervaren rijderstrio te flankeren." aldus Christian Dahl, Cyan Racing CEO.

"Een droom die bewaarheid wordt: ik kan me geen beter team indenken dan Cyan Racing. Ik heb nog wel veel te leren maar met Andy, Thed en Yvan als teammaats zal ik én veel opsteken én tegelijkertijd de lat hoog kunnen leggen. Ik ben dan wel de jongste van de bende  maar qua ambitie moet ik voor hen niet onderdoen." aldus Ehrlacher.
 
Cyan Racing zet deze winter het testwerk verder in Zuid-Europa in de aanloop naar de start van het nieuwe WTCR-seizoen dat op 7 april in Marrakech van start gaat.

Foto's: Hans van Onsem & Lynk & CO Cyan Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 19 december 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons