van der Horst

Yas Marina: Charles Weerts klopt Schumacher in UAE F4

Charles Weerts - Dragon Motopark
Charles Weerts - Dragon Motopark
Een gekende naam maakte zijn debuut in de Unites Arab Emirates Formule 4 kampioenschap, David Schumacher, zoon van Ralph Schumacher. De Duitser deed het uitstekend en beëindigde de vier races op het podium, maar onze landgenoot Charles Weerts deed nog beter. Ook hij mocht viermaal het podium betreden, maar won daarnaast ook de derde van vier wedstrijden.
Olli Caldwell - SILBERPFEIL Energy Dubai
Olli Caldwell - SILBERPFEIL Energy Dubai
Schumacher startte de eerste race van op de pole, maar het was Oli Caldwell die bij het aanspringen van het groene licht het best weg was. Wat later moest Schumacher ook het onderspit delven tegenover Charles Weerts en finishte als derde achter Caldwell en onze landgenoot. Amaury Cordeel werd bij de start aangereden door zijn ploeggenoot en moest de strijd staken. Voor de grid van de tweede race werd de omgekeerde top zes van race 1 genomen. Lucas Peterson vertrok zo van op de pole, maar een valse start leverde hem een penalty van 10 seconden op. Oli Caldwell werkte zich van een zesde startplaats op naar de leiding van de wedstrijd en won voor Schumacher en Weerts. Amaury Cordeel pakte de zesde plaats.

Charles Weerts
Charles Weerts
Oli Caldwell kende bij bij de derde race remproblemen en moest de pits opzoeken. Cordeel werd opnieuw aangereden en de crash resulteerde in een lange onderbreking van de wedstrijd. Bij de herstart lag Weerts op kop en hij wist de leiding te behouden voor Schumacher en Tom Beckhauser. De vierde race werd gewonnen door Peterson die dankzij de omgekeerde grid van op de eerste rij mocht starten. Patrik Pasma kwam als tweede over de lijn, maar kreeg 10 strafseconden voor het hinderen van een tegenstander. Schumacher erfde de tweede plaats over, Weerts werd als derde geklasseerd. Cordeel kwam niet aan de start van de laatste wedstrijd.

Foto's: F4 UEA & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 21 januari 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons