van der Horst

Abu Dhabi: Leclerc sluit dominant seizoen in stijl af

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc heeft de laatste F2-race van het seizoen gewonnen. De Monegask zet zo de kroon op een dominante titel. De Prema-piloot haalde in de allerlaatste ronde Alexander Albon in, de Thai evenaarde niettemin zijn beste seizoensresultaat. Nicholas Latifi vergezelde hen op het podium. Voor de teamtitel was deze zege evenwel niet genoeg voor Prema. Antonio Fuoco pakte geen punten terwijl ze bij Russian Time vijfde (Luca Ghiotto) en zesde (Artem Markelov) werden. Voor Russian Time was het geleden van 2013 (toen nog GP2) dat ze nog eens konden proeven van het goud.
Alexander Albon - ART GP
Alexander Albon - ART GP
Na de straffen gisteren voor Oliver Rowland en Antonio Fuoco erfde Jordan King de pole. Deze verprutste evenwel zijn start en Albon nam de leiding gevolgd door Latifi en Nobuharu Matsushita. Halfweg de wedstrijd haalde Leclerc Nyck De Vries in voor plaats vier, niet veel later deed Ghiotto hetzelfde. Leclerc haalde vervolgens Matsushita in en bevond zich op het virtuele podium. Andermaal stal Leclerc de show en naderde snel op de leiders. Vijf ronden voor het einde was hij voorbij Latifi. 

Nicholas Latifi - DAMS
Nicholas Latifi - DAMS
In de allerlaatste ronde slaagde Leclerc er dan toch in om Albon in te halen, weliswaar niet zonder controverse. Zonder DRS vanwege een gele vlag-situatie dook Leclerc agressief een bocht in waarbij hij Albon lichtjes aantikte. Deze verloor zo zijn snelheid op de rechte lijn en Leclerc kon zich naast hem hijsen en hem uitremmen. Zo neemt Leclerc in stijl afscheid van de Formule 2. Achter hem pakten Albon, Latifi, Matsushita, Ghiotto, Markelov, Rowland en Sergio Sette Câmara de overige punten. Voor Rowland, die door zijn diskwalificatie van gisteren de vicetitel door zijn neus zag geboord worden, een knappe prestatie gezien hij vanop de laatste plaats van start ging.

Top vijf eindstanden:

Rijders

1. Charles Leclerc 282 punten
2. Artem Markelov 210
3. Oliver Rowland 191
4. Luca Ghiotto 185
5. Nicholas Latifi 178

Teams
1. Russian Time 395
2. Prema Racing 380
3. DAMS 369
4. ART Grand Prix 222
5. Rapax 137

Foto's: Racing International Photography & GP2 Series



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons