van der Horst

Ypres: Nabeschouwing van de organisatoren

Ypres Rally
Ypres Rally
Hij had iedereen verwittigd. Als hij naar Ieper zou komen, dan zeker om te winnen. En hij heeft woord gehouden. Craig Breen heeft zijn 4de deelname bekroond met een overwinning na een wedstrijd die hij helemaal leek te controleren. Voor het overige noteerden we toch nog enkele verrassingen in het slot van de wedstrijd. Zoals gewoonlijk.
De eerste grote verrassing was de opgave van Vincent Verschueren, 4de na de sortie van Bedoret. Hij werd in de steek gelaten door de versnellingsbak van zijn Skoda Fabia in Langemark (KP 20).

Een andere verrassing kwam van Kevin Demaerschalk, die eindelijk in symbiose was met zijn Citroën C3. Hij reed drie kanontijden op de laatste drie proeven. Hij maakte zijn achterstand op Timothy Van Parijs nog goed en pakte de 10de plaats voor Tim. Van Parijs kon zich wel troosten met de overwinning in GT, 36" voor Frédéric Delplace en meer dan 2 minuten voor de Renties Porsche van Claudie Tanghe. 

Een laatste belangrijk wedstrijdfeit: 6 km voor de finish van de laatste proef in Watou reed Kevin Abbring nog lek. Hij verspeelde 25" door die lekke band, maar hij bleef wel 2de met 13" voorsprong op Kris Princen, die de trippel voor VW veilig stelde. 

James Williams was het ganse weekend outstanding in R2. Met zijn nieuwe Ford Fiesta R2T won hij met 45" voorsprong op Timo Van der Marel. 

Verder moeten we zeker nog vermelden dat de toeschouwers genoten van de eerste editie van de Ypres Rally Masters, met knappe passages van Thierry Neuville, maar ook met mooie doortochten van Bruno Thiry, die zo blij als een kind was dat hij zich mocht uitleven met de Opel Corsa GSi van Thierry Neuville. 

Een mooie afsluiter van een zonnig en bloedheet weekend in Ieper. Afspraak in 2020!

Persbericht Ypres Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons