van der Horst

Ypres: Breen mag nummer kiezen na besttijd in kwalificatie

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
Craig Breen mag vrijdag als eerste zijn startpositie kiezen in de Ypres Rally. De Ier zette de snelste tijd neer in de kwalificatieronde. Die andere favoriet Kevin Abbring zette de tweede tijd neer, voor een verrassende Rhyse Yates. Geen Belgen dus op het podium vandaag
Craig Breen reed een heel sterke kwalificatie. Tijdens de eerste ronde werd hij gehinderd door Tom Cave die als eerste een Ieperse gracht opzocht. Maar dat belette hem niet om in de tweede ronde zich al eens op kop te zetten. In de kwalificatie ging hij uiteindelijk anderhalve seconde rapper dan Kevin Abbring die de snelste was in de eerste oefensessie. Rhys Yates presteerde heel constant en is derde. 

Voor Breen is dat meteen een goede uitgangspositie want hij mag kiezen wanneer hij morgen start. Niet onbelangrijk want wie vroeg start moet het stof van de wegen blazen, wie laat start zweeft in het opgeworpen vuil van de voorgangers. Het is dus uitkijken hoe Breen het zal aanpakken.

Sébastien Bédoret klokte een sterke vierde tijd en eindigde zo dus als eerste Belg, voor Kris Princen en een loepzuivere Kevin Demaerschalk. Elfvoudig winnaar Freddy Loix moest vrede nemen met stek zeven. Matt Edwards eindigde achtste. PJM Cracco en Tom Cave rondden de top tien af en drukken Ole Christian Veiby buiten de top tien. Verliezer van de dag was Vincent Verschueren die rond ging aan hoge snelheid en zo pas 21ste werd en dus niet meer te kiezen heeft wanneer hij start. De kampioen van 2017 hypothekeert daarmee meteen een goede uitslag.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 27 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons