van der Horst

Ypres: Breen stevig in het zadel

Kris Princen - VW Polo R5
Kris Princen - VW Polo R5
Na de eerste passages op de KP’s van Dikkebus, Westouter-Boeschepe en Zillebeke ziet de toestand binnen de top 5 van de tussenstand er identiek uit als gisteren, met dat verschil dat de Ier Craig Breen zijn voorsprong op de Nederlander Kevin Abbring en Kris Princen verder uitspitte tot respectievelijk 35 & 43 seconden. De Nederlander voelt dus nog steeds de hete adem in zijn nek van Kris Princen.
Dus de VW Polo’s doen het nog steeds uitstekend in de kop van het klassement met de volledige top 3. Abbring, die nog steeds de gevolgen draagt van zijn lekke band kan Princen niet afschuddden die volgt op acht tellen. Bedoret en Loix volgen in hun Skoda’s nog steeds op plaatsen vier en vijf, maar ondertussen reeds op respectievelijk 1min14 en 1min38 van de leider die tot op heden zeven van de twaalf verreden KP’s achter zijn naam zette. De andere vijf waren voor merkgenoot Abbring.
Achter Loix zijn er tal van verschuivingen. Demaerschalk verliest zijn zesde plaats, terwijl Cave zijn leidersplaats bij de Britten verliest en ook McCormack terug valt in het klassement. En dit in het voordeel van Edwards die nu komt postvatten op de zesde plaats voor Vanneste, Verschueren, Cracco en Cave.

Foto: Sandro Delaere
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons