van der Horst

Ypres: Breen versus Abbring

Kevin Abbring: VW Polo R5
Kevin Abbring: VW Polo R5
We zijn vijf KP’s ver in en rond Ieper, waar de zesde manche van het Belgisch en de vierde manche van het Brits Rallykampioenschap aan de gang is. Momenteel wordt de wedstrijd beheerst door twee piloten die in geen van beide kampioenschappen een rol van belang spelen. De Nederlander Kevin Abbring, met onze landgenote Véronique Hostens als co, ging furieus van start. Hij nam de eerste drie proeven voor zijn rekening, terwijl de Ier Craig Breen de twee andere won en na de eerste lus aan de leiding komt in de tussenstand.
  • Oeste Kart
Craig Breen - VW Polo R5
Craig Breen - VW Polo R5
Na Zonnebeke, Hollebeke en Mesen zagen we de Nederlander als leider met een knappe voorsprong van zeven seconden. Maar in Wijtschate gaf de VW Polo-rijder zijn voorsprong opnieuw uit handen in het voordeel van merkgenoot Breen die op vinkenslag lag om de kleinste fout af te straffen. Na de passage over de Kemmelberg kon Breen na winst een kleine voorsprong uitbouwen van drie seconden. Onze landgenoot Kris Princen zit op de eerste rij om het schouwspel te volgen en staat op een schitterende derde plaats en op amper zes seconden van de leider. De Limburger in de derde VW Polo binnen de top 3 kan een gouden zaak doen in het Belgisch kampioenschap waarin hij tweede staat na Cherain. Bedoret posteert op een voorlopige vierde plaats op 28 tellen van Breen.

Matt Edwards, derde in het Brits kampioenschap, staat op een provisoire vijfde plaats op amper 1 tiende van Bedoret en met een minieme voorsprong van anderhalve seconde op de VW Polo van Vanneste die Freddy Loix vooraf gaat. Leider in het Brits kampioenschap, Tom Cave staat op de elfde plaats en mag zeker Edwards, Rhys Yates en Martin McCormack niet uit het oog verliezen die respectievelijk op de 5de, 8ste en 9de plaats staan.

Foto: RIP / Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 28 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons