van der Horst

Ypres: Breen zet eerste Ier op palmares

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
Craig Breen heeft de Ypres Rally perfect naar zijn hand gezet. Hij is meteen de eerste Ier die de rally wint. Het podium kleurt volledig Volkswagen met Kevin Abbring en Kris Princen die mee aanschuiven op het podium.
  • VR Racing
In de middaglus probeerde Kevin Abbring nog de kloof te dichten op Craig Breen maar dat lukte niet. Breen controleerde perfect en liet Abbring nooit de illusie dat hij dichter kon komen. Abbring probeerde op de laatste proef nog één keer maar dat kostte hem bijna het podium. "Ik had niets te verliezen en ging vol. Ik ging overal snijden maar één keer lukte het niet", aldus Abbring die uiteindelijk op 45 seconden eindigde. Princen kwam nog op dertien seconden maar ging te vroeg op de kampioenschapspunten spelen om alsnog tweede te worden. Zonde voor de Limburger want zo pakt hij maar de punten van de tweede stek in het BK, want Abbring schreef zich nog in voor dat BRC-kampioenschap.

Freddy Loix, Mr. Ypres, eindigt net naast het podium die door de sortie van Sébastien Bédoret en de opgave van Vincent Verschueren alsnog vierde werd, wel op bijna drie minuten van de winnaar. Davy Vanneste, eerste West-Vlaming eindigde sterk vijfde.

Matt Edwards is zesde geworden en neemt de volle pot mee naar de UK. Hij haalde het van Tom Cave die zevende werd. Joachim Wagemans eindigde achtste op evenveel minuten en lijkt klaar voor de Omloop, waar hij het TER-kampioenschap betwist en hoog wil scoren. Alex Laffey en de onfortuinlijke, maar heel snelle, Kevin Demaerschalk rondden de top tien af.

In RC4 volgt James Williams zichzelf op. Hij troefde Timo Van Der Marel af. Steven Dolfen had derde moeten worden maar kreeg straftijd en krijgt zelfs geen eindnotering. Amaury Molle werd derde. Met die uitslag zal Grégoire Munster straks slapend kampioen worden.

Bij de Masters was er uiteraard Thierry Neuville. Hij had een gigantische voorsprong op Paul Lietaer, Gunther Monnens en Bruno Thiry.

Bij de historics was er de verrassende winst voor Björn Syx bij de FIA's, en voor Merlevede bij de nationale.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons