van der Horst

Ypres: Fourmaux: "Dit wordt geen Frans duel"

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
De kwalificatie van de Ypres Rally doet de indruk wekken dat de strijd om de Kattenstad een Frans onderonsje zal worden. Adrian Fourmaux is daar op vijf uur voor de start niet zeker van. "We gaan niet naar een Frans duel. De Belgen en Britten zullen er ook wel staan."
Er werd op de persconferentie vooraf teruggekomen op de kwalificatie van donderdagavond waar Stéphane Lefebvre het haalde voor Adrian Fourmaux. "Ik liet hem winnen, want ik wou niet openen", lachte de Fransman. "Nee, het was echt goed en doet het beste verhopen, maar we moeten Ypres altijd respecteren. De grip is veel gewijzigd door de regen. Het verandert het spel." Fourmaux zit ook in de running voor het Britse kampioenschap, dus hij hinkt wat op twee benen.

Stéphane Lefebvre lijkt zich daar niet al te veel zorgen in te maken, al schreef ook hij zich in in het BRC. Een kleine truc om met Michelins te kunnen rijden. "We vertrekken met dezelfde set-up als vorig jaar. Maar ik ken de rally en de wagen", aldus de Citroënrijder. "De grip verandert inderdaad wel constant. Dat zagen we gisteren. Het verschil tussen Q1 en Q3 was enorm."

Voor beiden is dit een thuisrally. De heren wonen op amper een half uurtje van Ieper. "Dit is een echte thuisrally. Ieper zit in mijn hart. Vrienden, familie, ze zijn hier allemaal aanwezig!", aldus Lefebvre.

Ook voor James Williams, de enige Brit aan de tafel, voelt dit als thuiskomen. "Ypres is heel bijzonder. Er is geen gelijke in ons land. We haalden het hier al twee keer, relatief vlot in RC4. Nu willen we leren, vooral van Stéphanen als Adrian. De verwachtingen zijn iets anders dan in het verleden, maar we hebben al snelheid getoond in ons land, dus we willen hier ook ons best doen. We mogen twee van de zeven resultaten schrappen, dus in principe kunnen we hier ons seizoen starten."

Voor Davy Vanneste is dit echt een thuisrally, met proeven die bijna aan zijn achterdeur passeren. "We kunnen ons nog eens laten zien tegenover de grote mannen. Het gevoel is goed, en we zijn er klaar voor. De Polo ligt ons. We willen ons zeker meten aan die andere VW, met name Chris Ingram", vertelt Davy.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 23 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons