van der Horst

Ypres: Fourmaux leidt de dans na dag één

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrian Fourmaux leidt na de openingsdag in de Ypres Rally. Hij profiteerde van de opgave van Stéphane Lefebvre. Chris Ingram en de onvermijdelijke Freddy Loix staan op het virtuele podium.
  • Skylimit Events
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre (Citroën) nam meteen het heft in handen, maar een voorsprong kon hij nooit uitdiepen. Adrian Fourmaux (Ford) volgde volwassen in het spoor en hield de afstand beperkt tot enkele seconden. Lefebvre zocht echter naar meer, maar in Mesen, de zevende proef van de dag ging het mis. De Fransman sloeg enkele malen over kop aan hoge snelheid en moest opgeven.

Fourmaux kreeg zo de leiding in de schoot geworpen. Zegezeker is de Nordist nog niet want Chris Ingram (VW) volgt op amper 16 seconden nadat hij uitstekend aanklampte. Freddy Loix (Skoda) vond het ritme van de grote dagen terug is derde op 25 seconden van de leider en is één van de verrassingen, nu al, van deze editie.

Cédric Cherain (Hyundai) is een puike vierde, voor Niels Reynvoet (Citroën) en Davy Vanneste (VW). De verschillen blijven nog enigszins beperkt in de strijd om het podium. 

In de Stellantis Cup leidt Julian Wagner met één tel voor Marijan Griebel. Tom Heindrichs, halfbroer van Thierry Neuville, volgt gedwee en hangt op een kwartminuut. Hij moet het wel afleggen bij de juniors, waar Jonas Dewilde leidt. Bij de GT's leidt Amaury Molle.

Morgen zijn er nog negen proeven. Het zwaartepunt volgt nog maar de schifting is nu al groot.

Foto: Davy Degryse - RIP & Wilfried Geerts

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 23 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons