van der Horst

Ypres: Fourmaux wint 59ste Ypres Rally

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta Rally2
Adrian Fourmaux heeft de 59ste editie van de Ypres Rally op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het voor Chris Ingram en Maxime Potty, die weerom een zaakje doet in het Belgische rallykampioenschap.
Na de opgave van Stéphane Lefebvre (Citroën) drukte Adrian Fourmaux zaterdagochtend flink door. Hij zette de concurrentie meteen op een stevige achterstand van zowat een halve minuut en controleerde daarna de wedstrijd volwassen. Fourmaux haalde het uiteindelijk met een verschil van 17.6 seconden op Chris Ingram (VW). Fourmaux doet daarmee ook een gouden zaak in het Britse rallykampioenschap en scoort nu een drie op drie.

Achter de gastvedettes speelde er zich een schitterende strijd af. Cédric Cherain (Hyundai) vocht zich naar voor nadat hij even in de gracht zat. Toen Freddy Loix (Skoda), man van de wedstrijd, kort na de middag veel tijd verloor door een lekke band - hij werd uiteindelijk nog tiende - , had Cherain zijn virtueel podium beet en kon hij een gouden zaak doen in de strijd om de Belgische titel. Maar dat was Maxime Potty (Citroën) gerekend.
De leider in het BK pakte de Power Stage, en de extra vijf punten, en wrong zich met een verschil van amper twee tienden nog voor Cherain. Potty pakt zo ook een podiumstek in Ieper. Dat alles speelde zich af op een minuut van de winnaar. Niels Reynvoet (Citroën) leek ook even op weg naar een podiumplaats, maar moest vrede nemen met stek zeven, voor Davy Vanneste (VW), Vincent Verschueren (Skoda) en thuisrijder Gilles Pyck (Hyundai).

In de Stellantis Cup ging de winst naar leider Julian Wagner. De Oostenrijker haalde het voor de Duitser Marijan Griebel. Bij de historics stond er geen maat op Paul Lietaer. Snelste junior, met grote overmacht, was Jonas Dewilde. 

Foto: Davy Degryse - RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons