van der Horst

Ypres Historic: Sfeervolle Shakedown in Boezinge

Tom Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - BMW M3 E30
Tom Van Rompuy-Jens Vanoverschelde - BMW M3 E30
Traditiegetrouw wordt de Rally Van Ieper op gang geschoten met de Shakedown van de Historics in Boezinge. De gemeente in de Westhoek is dan telkens "The place to be" voor alle liefhebbers van de auto's die de rallygeschiedenis mee hielpen schrijven. De shakedown in Boezinge is ondertussen uitgegroeid tot een waar volksfeest en de jubileumeditie van 25 jaar kon dit alleen maar bevestigen.
  • Skylimit Events
Lietaer-Noppe - Subaru
Lietaer-Noppe - Subaru
Enkele tenoren waaronder Stefaan Stouf waren afwezig, maar dit kon de pret niet derven. Zoals steeds toonden de deelnemers hun kunnen en ging de applausmeter meerdere keren de hoogte in. Het talrijk opgekomen publiek bleef nadien nog hangen in het gezellige Boezinge op de langste dag van het jaar en waarschijnlijk ook de warmste uit de Ieperse rallygeschiedenis. Om 23.00 u. werd nog 27 graden opgemeten. Dat het komend weekend een vurige en meedogenloze strijd zal worden, is nu reeds geweten!

Mylleville-Vandemoortele - Porsche 911
Mylleville-Vandemoortele - Porsche 911
De Historics zijn opgesplitst in twee aparte groepen en komen dit jaar na de moderne wagens in actie. Enerzijds is er het Historic Belgian Rally Championship, een kampioenschap met veertig wagens op de inschrijvingslijst. Het startnummer van deze wagens begint bij 301. Daarvoor komen nog de wagens die zijn ingeschreven volgens de strenge normen van het FIA European Historic Sporting Rally Championship met 34 bloedmooie bolides aan de start. Ze rijden met het startnummer vanaf 201.

Prinzie-Vermeulen - Opel Ascona
Prinzie-Vermeulen - Opel Ascona
Op vrijdag starten ze, zoals gemeld na de moderne wagens, op de KP's van Zonnebeke en Langemark en doen deze lus nadien nog eens alleen over. Op zaterdag rijden ze een ganse dag in het spoor van hun jongere broers, maar de laatste lus Kemmel2, Mesen2 en Zillebeke2 van de moderne wagens blijven de oudjes langs de kant; zij kennen tegen dan ook hun winnaars. De Historics doen 13 KP's tegenover 20 voor de rest.

Sfeerbeeld Boezinge
Sfeerbeeld Boezinge
Voor de echte liefhebbers een zegen, want tot vorig jaar moest men kiezen tussen Historic en modern of men moest grote afstanden overbruggen om ze allebij aan het werk te zien.


Foto's: Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 22 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons