van der Horst

Ypres: Lefebvre blijft ongeslagen in het BRC

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Ypres Rally, manche vijf van het BRC, op zijn naam geschreven. Chris Ingram en Grégoire Munster mogen mee op het podium.
Er stond geen maat op Stéphane Lefebvre (Citroën) dit weekend. Hij won na ettele pogingen eindelijk voor de eerste keer in zijn achtertuin. De Nordist domineerde het Belgische gedeelte van bijna start tot finish. Aan de finish had hij ruim anderhalve minuut voorsprong op Chris Ingram (Skoda) die iets te onstuimig was om vooraan mee te spelen. De Brit ging in de slotdag wel nog voorbij Grégoire Munster (Hyundai). De jonge Belg zet daarmee een derde merk op het podium. Munster had nog een plaats dichter kunnen zitten, maar door een lekke band op de slotdag, gingen net iets te veel seconden verloren.

Vincent Verschueren (VW) werd vierde op bijna drie minuten. Hij hield nog net Gino Bux (Skoda) achter zich. Bux ging wel nog lopen met de volle pot op de Power Stage. Op amper vijf tellen van Bux werd Maxime Potty (Citroën) heel knap zesde, voor Sébastien Bédoret en Freddy Loix, die wel het Master gedeelte in België won. In het WRC kwam hij een halve minuut te kort tegen Armin Kremer (Skoda).

Amaury Molle haalde het voor Paul Lietaert bij de GT's. Patrick Snijers won RC3, Pieter-Jan Maeyaert pakte NCM, en bij de junioren ging Tom Rensonnet aan de haal met de winst bij de junioren en in RC2.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 21 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons