van der Horst

Ypres: Lefebvre heeft zege binnen schot

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stephane Lefebvre zal, als alles goed blijft gaan, ongeslagen blijven in het Belgische rallykampioenschap. De Frasman gaat in de Ypres Rally, manche vijf van het BRC, met een riante voorsprong naar de slotdag. De strijd om de tweede plek gaat tussen Chris Ingram en Grégoire Munster.
Er stond geen maat op Stéphane Lefebvre (Citroën) zaterdag. De Nordiste klokte in zijn jacht op winst in WRC2, zes beste tijden op acht proeven en bouwde een voorsprong uit van ongeveer anderhalve minuut op Grégoire Munster (Hyundai) en Chris Ingram (Skoda). Tussen de Belg en Brit zitten nu 10.6 seconden, dus de trapjes op het podium zijn nog niet verdeeld.

Vincent Verschueren (VW) is vierde op tweeënhalve minuut. Maxime Potty (Citroën) is een uitstekende vijfde op ruim drie minuten maar krijgt morgen wellicht nog Gino Bux (Skoda) over zich heen. Die volgt op 8.2 seconden, maar verloor een pak tijd op de slotproef. Potty moet ook nog rekening houden met Sébastien Bédoret (Skoda) op 17 seconden zit.

Freddy Loix (Skoda) is achtste, maar mikt vooral op winst bij de WRC Masters waar hij tweede is. Amaury Molle is negende en leider in GT, net voor Paul Lietaer. Patrick Snijers leidt in RC3, zowel in het Belgische luik als in het WRC.

Bij de juniors ligt de zege voor het grijpen voor Tom Rensonnet (Renault) die optimaal profiteerde van de sortie van Gilles Pyck (Renault). Bij de nationale ging de winst naar Kurt Boone.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons