van der Horst

Ypres: Neuville leidt de dans na de openingsdag

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville staat na de openingsdag op kop in de Ypres Rally. Vincent Verschueren en Kris Princen vechten om de tweede plaats. Het koptrio was al snel verlost van Kevin Abbring en Bryan Bouffier die snel op het opgaveblad verschenen.
Na vijf proeven had Thierry Neuville (Hyundai i20 R5) een kleine voorsprong op Kris Princen (Skoda Fabia R5, maar na de middag ontketende de Oostkantonner zijn duivels en pakte alle vier de besttijden. Toch blijft zijn voorsprong beperkt tot 14.4 seconden. 

Dat is nu Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) die kon profiteren van wat pech van Princen. Die raakte onderweg een steen en verloor kostbare seconden. Hij is nog altijd derde op 17.1 seconden. Die drie lijken te gaan strijden voor winst terwijl de concurrentie één voor één wegvalt van strijdtoneel.

Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
Kevin Demaerschalk (Citroën C3 R5) doet voorlopig veel meer dan enkel de meubelen redden voor Citroën want hij is heel knap vierde op 27.2 seconden van Neuville. Cédric Cherain (Skoda Fabia R5), opener op de weg op vrijdag, staat al op 38 seconden. De Waal rijdt wel een heel constante wedstrijd.

Keith Cronin (Hyundai i20 R5) boekte in vergelijking met vorig jaar iets te weinig progressie en is nu zesde, maar wel eerste Brit en dat is van tel voor hem. Ieper telt namelijk ook mee voor het Britse kampioenschap.

Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) is voorlopig zevende, voor Matt Edwards (Ford Fiesta R5). De Brit kan wel zeggen dat hij een scratch reed. Dat was op de vijfde proef van de dag.

Patrick Snijers is eerste Porsche op een zeventiende plaats. Bij de R2's is James Williams de opmerkelijke rijder. Hij heeft ruim een kwartminuut voorsprong op Joachim Wagemans.

Zaterdag zijn er nog veertien slopende proeven.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons