van der Horst

Ypres: Neuville pakt zijn eerste winst in Ieper

Thierry Neuville - Winnaar 2018 Ypres Rally
Thierry Neuville - Winnaar 2018 Ypres Rally
Thierry Neuville heeft eindelijk de sleutel gevonden om te winnen in Ieper. De Oostkantonner was heer en meester in de Westhoek. Vincent Verschueren en Kris Princen mochten mee op een volledig Belgisch podium.
Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Er stond zaterdag absoluut geen maat op Thierry Neuville. Hij begon met een voorsprong van een kwartminuut aan de openingsproef van Kemmelberg. Al snel groeide die voorsprong uit tot een halve minuut en uiteindelijk zette hij zijn dichtste tegenstander op 40 seconden. "Het was een lange week. Op het einde raakten we wat gewend aan de wagen en vooral ook aan de banden, vooral in de remzones. Het was een interessant weekend", aldus Neuville. "Misschien leerde ik wel iets dat mij straks zal helpen kampioen te worden in het WRC."

Tweede werd Vincent Verschueren die de hele dag in de clinch lag met Kris Princen. De Limburger drong in de slotfase nog even aan, maar Verschueren weerstond met verve. Princen eindigde op 49.1 seconden. "We hebben ons geen illusies gemaakt. Thierry Neuville is een klasse te sterk. We hebben nooit echt gedacht aan de overwinning", aldus Verschueren. "Ikzelf maakte nog een fout op Watou, waardoor Verschueren voor ons kon blijven. Maar ook zonder die fout ging het wellicht niet gelukt zijn", aldus Princen.

Cédric Cherain werd vierde op ruim twee minuten. Sébastien Bédoret was een uitermate knappe vijfde. De Skodatelg reed een vlekkeloze wedstrijd om te besluiten op net iets meer dan drie minuten van Neuville. Adrian Fernémont werd zesde na enkele problemen op het einde van de wedstrijd.

Eerste buitenlander werd Hermen Kobus, gevolgd door de eerste Brit. Dat werd uiteindelijk nog Matt Edwards. Hij haalde het voor David Bogie en Keith Cronin die de top tien besloot. De drie eerste Britten eindigden binnen de halve minuut. Cronin reed nog lek op het einde en zag de Tony Pond Award door zijn handen glippen.

Claudie Tanghe won de GT-categorie. Hij kon profiteren van problemen op de Porsche van Patrick Snijers. Snijers eindigde wel nog net tweede. James Williams won dan weer in R2. Hij had bijna twee minuten voorsprong op Joachim Wagemans en 2min30 op Grégoire Munster die een goede zaak doet voor het juniorkampioenschap. Gilles Pyck, lang tweede, moest in het slot opgeven met mechanische problemen.

Foto: Sandro Delaere, Willy Weyens, Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons