van der Horst

Ypres: Neuville schenkt klare wijn

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville heeft meteen zijn favorietenrol kracht bijgezet door de snelste tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie in de Ypres Rally. Vincent Verschueren en Bryan Bouffier werden tweede en derde. Neuville mag vrijdag als eerste kiezen welke startpositie hij wil innemen.
Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
De favorieten waren meteen goed wakker en nestelden zich helemaal voorin tijdens de oefenritten. Verrassing bleek Rhys Yates (Skoda Fabia R5) die zich er constant tussenwrong. Vincent Verschueren mocht met een besttijd op de tabellen richt de kwalificatie, maar toen kwam de klasse van Thierry Neuville helemaal bovendrijven. De Ootkantonner klokte een volle seconde sneller dan Verschueren (Skoda Fabia R5). Kevin Abbring eindigde in de nagelnieuwe Citroën C3 R5 derde op 1.2 seconden. Het kon zeker sneller want helemaal in het begin maakte hij een kleine fout.

Kris Princen (Skoda Fabia R5) werd alsnog vierde na een rustige aanpak tijdens de oefenritten. Ole Christian Veiby (Skoda Fabia R5) sprak zijn WRC-ervaring aan om een vijfde tijd te zetten, net voor die dekselse Brit Rhys Yates. Verliezer van de dag was Bryan Bouffier (Skoda Fabia R5) die een zeventiende tijd klokte.

Doorgaans is een shakedown geen echte referentie maar omdat er gestreden wordt voor de startpositie op vrijdag, vormt die Qualifying Stage toch een stevige graadmeter.

Foto's: RIP & Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons