van der Horst

Ypres: Neuville zet de toon

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft zijn ambities getoond voor komend weekend door de snelste tijd te zetten op de shakedown van de Ypres Rally, manche negen van het WRC. WK-leider Kalle Rovanperä volgde in zijn zog.
De shakedown begon met een nat laagje, maar toch liet starter Kalle Rovanperä (Toyota) meteen een goede indruk na door de derde tijd te rijden in de eerste lus. Thierry Neuville (Hyundai) zorgde meteen voor een stevig weerwoord door 3.7 seconden sneller te gaan op amper 7 kilometer. Het begon dan wel snel op te drogen.

Hyundai Motorsport @ Ypres
Hyundai Motorsport @ Ypres
In de tweede lus ging de beste tijd naar Ott Tänak (Hyundai) maar in droge omstandigheden namen Neuville, en vooral Rovanperä terug over. Meer zelfs, Neuville had nog een vierde run nodig om onder de tijd van de Finse WK-leider te gaan. Neuville dus op één, gevolgd door de jonge Fin op zes tienden. Oliver Solberg is een verrassende derde op 1.3 seconde van Neuville, een chrono die hij deelt met Elfyn Evans (Toyota). Craig Breen (Ford) sluit de top vijf. 

In Rally2 verraste Sébastien Bédoret met de snelste tijd, voor Stéphane Lefebvre.

Foto: Davy Degryse - RIP & Wilfried Geerts



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 18 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons