van der Horst

Ypres Rally: voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
De belangrijkste wedstrijd van het Belgian Rally Championship wordt vrijdag en zaterdag in de Westhoek afgewerkt. De Rally van Ieper trekt zoals steeds heel wat buitenlandse rijders aan. Voor Guillaume de Mévius en Louis Louka levert dat extra motivatie op. De vertegenwoordigers van het RACB National Team willen met hun zwart-geel-rode Peugeot 208 schitteren in de zeer hoogstaande R2-categorie.
  • Dreamdrive
Het is een hele mooie traditie: net voor een welverdiende zomerpauze vormt de Rally van Ieper het hoofdgerecht van het kampioenschap.
Men zou deze wedstrijd als een examen kunnen beschouwen”, stelt Louis Louka, corijder van Guillaume de Mévius.
Louis weet waarover hij het heeft, hij is aan het eind van zijn derde jaar bachelor in de rechten.
Kennen deze twee ‘studenten in de rallykunde’ de Mévius en Louka wel de materie die hen dit weekend zal worden opgevraagd?
Ik ben in Ieper aan mijn derde deelname toe, mijn corijder aan zijn tweede”, stelt de Mévius. “Maar we vertrekken eigenlijk van op nul. Het reglement van de Rally van Ieper is heel strikt als het om de verkenningen gaat: die hebben op woensdag, donderdag en vrijdagochtend plaats, volgens een precies uurschema. Er zijn maximaal twee doortochten toegelaten. Voor Louis en mezelf levert dat geen problemen op, want in het Frans onverhardkampioenschap mogen we zelfs maar één keer verkennen.
 
Maar iedereen weet dat de Rally van Ieper geen rally als een ander is…
Dat klopt!” geeft Louis toe. “Het parcours is heel specifiek. Soms moet je een halve wagen in de koord van een bocht gooien, soms moet je bij opeenvolgende bochten precies de ideale lijn volgen. Het is een intense, lange en snelle rally. Iedere chronorit is een uitdaging op zich.”
Dat verhoogt onze motivatie alleen maar”, vervolgt Guillaume. “In deze examenperiode gaan we op de wegen van de Westhoek voor een grote onderscheiding. Dat wordt niet eenvoudig. Naast de altijd heel snelle lokale specialisten moeten we het ook opnemen tegen Chris Ingram. De Engelsman is dé referentie als het gaat om voortrekkers, en vorig jaar wist hij in Ieper ook te winnen. Sommige van zijn landgenoten, aanwezig in het kader van het Brits kampioenschap, zijn ook van de partij.
 
De Rally van Ieper bestaat uit twee etappes. Op vrijdag worden er tussen 16u15 en 23u05 twee lussen afgewerkt (8 chronoritten voor 91,07 km tegen de klok). Zaterdag staan er tussen 9u50 en 22u30 vier halve lussen (12 chronoritten, 168,28 km) op het programma. 

RACB National Team Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 22 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons