van der Horst

Ypres Rally: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe hebben het einde van de Renties Ypres Rally 2018 niet gehaald. In de 16de chronorit van de Vlaamse klassieker ging het duo met de Peugeot 208 T 16 in de kleuren van het RACB National Team van de baan. De opgave was onvermijdelijk.
De eerste ervaring van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe in Ieper met een wagen uit de R5-categorie had geen positief einde. Vrijdag had het duo er zich op toegelegd om het vertrouwen dat bij een deelname op dit niveau hoort op te bouwen. Op zaterdag gingen de vertegenwoordigers van het RACB National Team echter tijdens de 16de chronorit in de fout.
“Uiteraard ben ik heel ontgoocheld”, stelde Guillaume de Mévius bij zijn terugkeer op de Grote Markt in Ieper. “Bij snelle rechts-links combinatie begon de wagen in de eerste bocht te schuiven. Ik kon de auto voor de volgende bocht niet opnieuw onder controle krijgen en we schoven van de baan. De schok was niet zo groot, maar toch hard genoeg om de radiator van onze Peugeot 208 T 16 te doorboren. Het was uiteraard onmogelijk om de wedstrijd verder te zetten.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons