van der Horst

Ypres Rally klaar voor 55ste editie vol nieuwigheden

Alain Penasse
Alain Penasse
Dit weekend is Ieper terug het walhalla van de Belgische Rallysport. De Ypres Rally maakt deel uit van het Britse en Belgische kampioenschap en krijgt via de Ypres Rally Masters Thierry Neuville en Bryan Bouffier aan de start met de nieuwste generatie WRC-wagens, een primeur op de Belgische wegen.
  • Prospeed Competition
Met Thierry Neuville, Bryan Bouffier en Eric Camilli staat een aardige WRC-delegatie aan de start. Helaas strijdt geen van hen voor de knikkers want Neuville en Bouffier etalleren hun WRC-wagen in de Masters, terwijl Camilli de nieuwe Fiesta R5 laat debuteren als VIP.

Gelukkig zit er nog genoeg kwaliteit bij de moderne ook. Met Craig Breen en Kevin Abbring zijn er twee internationale speerpunten die het mogen opnemen het kruim van het Belgische Rallykampioenschap en ene Freddy Loix die er in slaagde om twee keer vier opeenvolgende overwinningen te behalen en nog een drietal in verspreide slagorde, en even terugkeert uit zijn rallypensioen. 

Loix meent voor het plezier te rijden. "We gaan niet voor de overwinning maar willen plezier beleven", zei hij op de persconferentie dinsdagavond. "Maar als we geen pech kennen, noch lek rijden, dan is er misschien iets mogelijk. Ik denk niet dat het sneller gaat dan enkele jaren geleden, alleen is de top breder geworden." 

Misschien is de strijd binnen de strijd voor Skoda nog iets belangrijker want voor het eerst komt pupil Sébastien Bédoret uit tegen zijn meester. "Ik ging vandaag nog even met Freddy. Het is toch belangrijk te zien hoe hij het aanpakt om nog meer ervaring op te doen. Mijn winst in Wervik heeft alleszins gezorgd voor een boost in het vertrouwen", aldus Bédoret.

De rally start vrijdag even voor 17 uur. Zaterdag, omstreeks 21u30 kennen we de opvolger van Thierry Neuville.

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 25 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons