van der Horst

Ypres Rally: Lefebvre als leider naar dag twee

Stéphane Lefebvre - Hyundai i20 Rally2
Stéphane Lefebvre - Hyundai i20 Rally2
Stéphane Lefebvre start straks als leider in de Ypres Rally. De Fransman heeft een kleine voorsprong op Maxime Potty.
Stéphane Lefebvre (Hyundai) begon sterk aan Ypres Rally met een hele reeks snelste tijden. De Fransman kon zich echter niet loswringen van de rest. Pas toen Jos Verstappen (Skoda) lek reed op de vierde proef in Zonnebeke, en Niels Reynvoet (Citroën) van de baan ging en zijn stuurinrichting brak, dat Lefebvre even op adem kon komen.

Dat was echter buiten Maxime Potty (Toyota) gerekend die in de tweede lus kwam opzetten en zijn voorsprong halveerde tot 7.7 seconden. Cédric Cherain (Hyundai) begon wat aarzelend maar zit wel op podiumkoers. Hij moet wel nog rekening houden met onder meer Freddy Loix (Toyota) en Vincent Verschueren (Citroën) die op kousenvoeten knap vijfde is.

In de Stellantis Cup rijdt Pierre-Manuel Brasseur voorlopig van iedereen weg. Maxim Decock is knap tweede. Bij de historics is de wedstrijd een beetje onthoofd door het uitvallen van Chris Ingram, maar Pieter-Jan Maeyaert en Paul Lietaert maken er een mooi kijkstuk van, voorlopig in het voordel van de BMW van Maeyaert. Bij de GT's leidt Kris Princen. Patrick Snijers moest de strijd al staken. En nog interessant om weten. De 18-jarige Thomas Martens leidt in rally5, met een kwart minuut voorsprong op Benoit Verlinde.

Zaterdag zijn er nog tien slopende proeven. 

Foto: Davy Degryse


 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 22 juni 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons