van der Horst

6 uren van Kortrijk past voor dit jaar

Vincent Verschueren wint de 6 uren van Kortrijk
Vincent Verschueren wint de 6 uren van Kortrijk
De 6 uren van Kortrijk gaan dit jaar niet door. Ook Autostal Groeninghe gooit de handdoek en mikt al voluit op 2021. Kortrijk verbiedt alle grote evenementen tot eind dit jaar en de eenzijdige beslissing van de Ypres Rally om op dezelfde datum te organiseren deed Autostal Groeninghe ook geen goed.
  • STX Motorhomes
"Ieper in de herfst", zo wordt de 6 uren vaak omschreven. Autostal Groeninghe kan ieder jaar rekenen op grote belangstelling, zowel van supporters maar ook van enkele topteams. Zo gingen de voorbije edities naar Vincent Verschueren, maar kwamen ook onder meer Melissa Debackere, Pieter Tsjoen, Bernd Casier en zelfs Marc Duez al meerdere keren aan de start. 

Maar voor dit jaar gooit Autostal Groeninghe de handdoek in de ring. De organisatie respecteert daarmee de coronamaatregelen van de Stad Kortrijk. Er lag een draaiboek klaar voor een coronaproof evenement, maar de organisatie wil niet raken aan het DNA van de rally. De '6 uren' staan namelijk bekend voor hun unieke bruisende sfeer in de Kortrijkse binnenstad met veel ambiance, gratis concerten en randactiviteiten. Autostal Groeninghe moest ook op zoek naar een andere datum omdat de Ypres Rally stokken in de wielen kwam steken. De 28ste editie gaat nu door op 27 en 28 november 2021.

Zo wordt Zuid-Limburg de afsluiter van de Vlaamse rallykalender.

Foto: 6 uren van KortrijkDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 26 augustus 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons