van der Horst

Ypres Rally op zoek naar opvolger voor Loix

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De 53ste Ypres Rally laat zich dit jaar kenmerken door de komst van het Britse Rallykampioenschap (BRC) en het nieuwbakken Tour European Championship (TER). Voor het Europese kampioenschap telt de rally voor het eerst in decennia niet meer mee. De belangrijkste vraag komend weekend: wie volgt Freddy Loix op?
Ypres Rally stapte niet onbegrijpelijk uit het ERC. De jongste jaren zorgde dat kampioenschap amper voor een meerwaarde in Ieper, zeker wanneer de constructeurs één na één het Europese toneel verlieten. Maar Super Stage lokte wel het Britse BRC, het TER, het ERT (European Rally Trophy) en telt uiteraard weer mee voor onze eigenste Belgische kampioenschap.

Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
Fredrik Ahlin verdedigt zijn koppositie in het BRC, Giandomenico Basso in het TER en Hermen Kobus in het ERT. De Britten en andere "exoten" zullen dus vast en zeker met een telraam rijden en het is maar de vraag in welke mate ze zullen strijden met de Belgen voor een klassement. Ieper is ook de zesde manche van het BRC en daarin is het vooral uitkijken hoe de strijd tussen Vincent Verschueren, Kevin Abbring en Kris Princen zal evolueren. Het trio kan door een spannende onderlinge strijd wel (hoog) op het podium terecht komen.

De belangrijkste favorieten lijken echter Bryan Bouffier en Thierry Neuville. Bouffier kon de rally al een paar keer op zijn conto hebben geschreven maar moest steeds de duimen leggen voor iemand die inmiddels op pensioen is. Thierry Neuville lijkt de gedoodverfde topfavoriet. Zijn enige tegenstander wordt wellicht zijn wagen, de Hyundai i20 R5, die wel de jongste maanden ontzettend fiabel en competitief bleek.

Het parkoers is voor 55 procent veranderd, maar telt nog altijd 260 kilometer. Donderdag is een Qualifying Stage om de startorde voor vrijdag te bepalen. Vrijdag en zaterdag moeten er dan bijna 20 ritten tegen de klok worden afgewerkt.

Foto: Hyundai Motorsport en RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op woensdag 21 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons