van der Horst

Ypres Rally: Skoda België nodigt jonge mecaniciens uit

Ter gelegenheid van de Renties Ypres Rally, die doorgaat van donderdag 27 tot zaterdag 29 juni, organiseert ŠKODA België een wedstrijd die twee jongelingen de gelegenheid zal geven om de rol van “Little Mecano” te vervullen bij de assistentie voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq.
Ieder jaar is de Renties Ypres Rally het hoogtepunt van de Belgische rallykampioenschap. Voor ŠKODA België een uitstekende gelegenheid om in de verf te zetten dat het Tsjechische merk in het rallywereldje een belangrijke rol speelt.

Het is ondertussen geweten dat ŠKODA België tijdens de chronoritten voor het spektakel zal zorgen. Niet alleen door de deelname van Sébastien Bedoret, maar ook zijn coach en elfvoudig Ieper-winnaar Freddy Loix staat aan de start!

Om zoveel mogelijk mensen in de feestvreugde te laten delen zette ŠKODA de wedstrijd “Little Mecano” op poten. Op de website https://littlemecano.be/ komt u er alles over te weten. Onder het motto “Ben je een crack met de krik?” worden de allerjongsten uitgenodigd om deel te nemen en zo tijdens de rally een exclusieve ervaring mee te krijgen, door deel uit te maken van het team van mecaniciens dat de assistentie voor de wagens verzorgt. Bovendien kunnen ze de rally als 'special guest' beleven en een schitterende gereedschapstas winnen! Er zijn nog meer mooie prijzen te winnen, zoals VIP-pasjes of ŠKODA Motorsport plooistoelen.

Het is voor ŠKODA niet meteen de bedoeling om nieuwe roepingen te creëren, maar wel om de belangrijke rol van de mecaniciens in de rallysport in de schijnwerpers te plaatsen. Door dit initiatief wil ŠKODA de rol van de assistentieteams in de kijker zetten, een woordje uitleg geven bij de taak van elk van de teamleden, en tonen hoe ieder van hen een belangrijk element is in het succes van rijder en corijder.

Het 'Little Mecano' initiatief is dus een manier om aandacht te schenken aan andere facetten van de rallysport, naast de pure competitie... maar dat wil niet zeggen dat ŠKODA het streven naar goede prestaties uit het oog zou verliezen! Met een goed team mecaniciens in het assistentiepark beschikt het team echter meteen over een extra troef!

Deelnemen aan de wedstrijd kan via https://littlemecano.be/ en tot 14 juni. Veel geluk!

Persbericht Skoda België



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons