van der Horst

Ypres: Status quo richting laatste grote lus

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
De eerste grote lus van zeven KP’s op de slotdag zit erop en even na 16 uur zullen de heren de laatste zeven proeven afwerken. Ondertussen is de wedstrijd in een definitieve plooi gevallen en zien we vooraan weinig verschuivingen met de Ier Graig Breen die met zijn VW Polo nog flink de touwtjes in handen heeft en zijn voorsprong op merkgenoten Abbring en Princen consolideert.
Craig Breen - VW Polo R5
Craig Breen - VW Polo R5
Opmerkelijk is Vincent Verschueren die in full attaque oprukte van de 12de plaats gisteren naar de top 5. Na winst tijdens de eerste doortocht op de KP van Reninge en enkele knappe chrono’s was Verschueren opgeklommen naar de 6de plaats op 16 tellen van de vijfde plaats van Freddy Loix. Maar deze laatste verloor in de laatste KP dik 20 seconden op Verschueren, waardoor de GoDrive rijder zich in de top 5 kon nestelen. Maar uiteraard zal Loix nog een tegenoffensief op touw zetten.

Kevin Abbring: VW Polo R5
Kevin Abbring: VW Polo R5
Met nog dik 90 km klassementskilometers, verdeeld over zeven KP’s, voor de boeg kan leider Breen met een voorsprong van 33 seconden de Ieperse kat uit de boom kijken. Voor de tweede plaats is het nagelbijten tussen Abbring en Princen die gescheiden zijn door acht seconden. Op de strijd voor de vijfde plaats tussen Verschueren en Loix na, lijkt ook de rest van de top 10 quasi zeker van hun plaats. Maar met nog zeven proeven te gaan kan er nog van alles gebeuren.

Ondertussen gingen PJM Cracco, Rhys Yates en Martin McCormack de boer op en verloren we drie suptoppers die hun plaats binnen de top 10 waard waren.

Matt Edwards en Tom Cave, respectievelijk 8ste en 9de in de rangschikking, strijden om het Brits kampioenschap. En toevallig zijn dit ook de eerste twee in de tussenstand van het kampioenschap met Cave die leider is voor Edwards met een klein verschil van zeven punten.

Foto's: Sandro Delaere / RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons