van der Horst

Ypres: Stéphane Lefebvre autoritair in het BRC

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre is de leider na de openingsdag van de Ypres Rally, de vijfde manche van het BRC. Hij heeft al een mooie bonus op een sterke Grégoire Munster en Chris Ingram, die blijkbaar ook interesse toont in Belgische punten.
Chris Ingram (Skoda) begon uitstekend aan de Ypres Rally met een snelste tijd op Vleteren. Hij was daarmee zelfs de snelste RC2, ofte Rally2. Maar de Brit was duidelijk iets te overmoedig en viel snel terug. Stéphane Lefebvre (Citroën) nam over met een reeks snelste tijden die enkel onderbroken werd door Maxime Potty (Citroën) op Langemark. De circuitrijder profiteerde optimaal de droge omstandigheden om zijn eerste besttijd in het BRC te klokken.

Daarna ging de Lefebvre-show gewoon verder, meestal met Grégoire Munster (Hyundai) op de tweede post. De jonge Luikenaar heeft zijn crash in Staden duidelijk goed verteerd. Zijn achterstand op de BK-leider is inmiddels wel opgelopen tot 31.2 seconden. Ingram staat nog net binnen de minuut. Gino Bux (Skoda) is vierde op exact een minuut van de leider, maar hij heeft wel Vincent Verschueren (VW) achter zich. Potty is een uitstekende zesde voor Sébastien Bédoret (Skoda) en Bernd Casier (Ford).

Bij de juniors staat er geen maat op Gilles Pyck. In GT vecht leider Amaury Molle een mooi Alpine-robbertje uit met Paul Lietaer. Kurt Boone leidt het nationale gedeelte.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 19 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons