van der Horst

Ypres: Tänak pakt derde seizoenszege

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak heeft in de Ypres Rally, de negende manche van het WRC, zijn derde rally van het seizoen gewonnen. De Est had een kleine voorgift op Elfyn Evans. Esapekka Lappi mag mee het podium op.
  • Hamofa Performance
Elfyn Evans (Toyota) schoot sterk uit de startblokken zondagochtend en hield de druk hoog op Ott Tänak (Hyundai). In de voorlaatste proef zette de Est de Welshman op een half secondje en dat was er teveel aan. De Power Stage ging naar Kalle Rovanperä (Toyota) die daarmee de schade beperkt. Elfyn Evans kwam een tweede tijd nog terug op Tänak, die een vierde chrono reed, maar strandde uiteindelijk op exact vijf seconden.

Esapekka Lappi (Toyota) plaatst een tweede Toyota op het podium. De Fin zat al snel op een eiland maar reed een meer dan degelijke koers, om aan te tikken als derde. Oliver Solberg (Hyundai) eindigde heel knap vierde op ruim drie minuten. De jonge Zweed raakte snel verlost van zijn belager Adrien Fourmaux (Ford) nadat hij, weer maar eens, van de baan ging en moest opgeven. Takamoto Katsuta (Toyota) eindigde zo ook mooi vijfde, na een rally vol problemen, maar zonder fouten.

Stéphane Lefebvre (Citroën) won in WRC2, en in het BRC, met een zesde stek algemeen. Hij had uiteindelijk 18 tellen voorsprong op Andreas Mikkelsen (Skoda) en ruim een minuut op  Yohan Rossel (Citroën). Nikolay Gryazin (Skoda) sluit de top tien, een plaats die hij op de Power Stage afpakte van Grégoire Munster (Hyundai).

De volgende manche is die van Griekenland. Kalle Rovanperä krijgt daar een nieuwe kans om de titel te pakken.

Davy Degryse - RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons