van der Horst

Yvan Muller in WK Rallycross

Yvan Muller
Yvan Muller
De Franse viervoudige WTCC kampioen en tienvoudig kampioen Trophée Andros, Yvan Muller zal tijdens de Franse WK manche RallycrossRX de Peugeot 208 SuperCar van Albatec Racing bemannen. Het Britse team dat vorig jaar ondermeer met Jacques Villeneuve actief was in het WK RX, komt maar sporadisch aan de start in het WK. Het team is wel present in het Europees RX met de Fransman Jerome Grosset-Janin.
Op 5 en 6 september wordt op het Franse circuit van Lohéac de 9de manche van het WK Rallycross verreden. Zo treedt Muller in het spoor van huidig teammaat bij Citroën, Sebastien Loeb, die twee jaar eerder ook reeds aan de aftrap kwam van het toenmalige Europees kampioenschap Rallycross.

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Ondanks het feit dat deze Franse vedette nooit eerder te zien was in een rallycross wagen, denken we dat hij deze discipline snel onder de knie zal hebben. Getuige hiervan de tien titels die Muller behaalde in de Trophée  Andros. Inzake prestaties denken we niet dat Muller met Albetec de te kloppen formatie zal worden. Albatec is niet bepaald een topteam dat zijn Peugeot op het niveau kan tillen van Hansen Motorsport die met de Peugeot 208 een hoofdrol speelt in het WK RallycrossRX. Albatec Racing was met teameigenaar Scott, Michaël De Keersmaecker en Jacques Villeneuve ook reeds aanwezig in het WK en eenmalig met WRC rijder Kris Meeke.

Maar met Muller weet je nooit. De Fransman heeft reeds een geslaagde kennismaking achter de rug en er staat nog een test op het programma in augustus. Beide partijen klinken in ieder geval enthousiast.

Foto: Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op maandag 13 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting France.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons