van der Horst

Zandoort Masters: Voorbeschouwing organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na geslaagde events op Spa-Francorchamps, Zolder en TT Circuit Assen bezoekt de snelste merkencup van de Benelux komend weekend Circuit Park Zandvoort tijdens de traditioneel druk bezochte Zandvoort Masters. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijdt zondag twee sprintraces op een prachtig podium, met onder meer de hoog aangeschreven Masters of Formula 3, de ADAC GT Masters en andere aansprekende raceklassen. De titelstrijd is nog steeds volledig open, dus wordt er net als in voorgaande races vuurwerk op de baan verwacht.
De vijfde ronde in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vindt opnieuw plaats op een tot de verbeelding sprekend event. Na geweldige races tijdens het FIA World Endurance Championship op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps en de Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder vormt de Zandvoort Masters voor de Porsche 911-coureurs wederom een prachtige affiche.

De altijd spectaculaire races van de snelste merkencup in de Benelux tonen aan dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een bewezen concept is, waarbij het plezier voor de rijders, teams en sponsors voorop staat! Het racen met een bijzonder merk en ondersteuning van de Porsche-importeur is bezig aan haar derde seizoen en is daarmee in de Benelux een stabiele factor, die ook op de lange termijn de moeite waard zal blijven.

Na het succesvolle klantenevent op TT Circuit Assen begin juli is Zandvoort voor de Porsche GT3-rijders het eerste reguliere raceweekend op Nederlandse bodem. Op het circuit in de Noord-Hollandse duinen gaat de titelstrijd in de voorlaatste ronde een beslissende fase in. Met Peter Hoevenaars (Belgium Racing), Max van Splunteren (Land Motorsport) en Xavier Maassen (Thems Racing by DVB Racing) als kampioenskandidaten is de strijd nog volledig open, dus wordt er vuurwerk van de Porsche-coureurs verwacht en dat zal ongetwijfeld opnieuw resulteren in spectaculaire races. Weten de Nederlanders het thuisvoordeel uit te buiten of zien mannen als Dylan Derdaele en Jurgen van Hover zich voor de Hollanders te plaatsen?

Porsche Centrum Eindhoven Historic Trophy

Het veld van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kent tijdens de Zandvoort Masters een unieke aanvulling met de Porsche Centrum Eindhoven Historic Trophy; een aantal luchtgekoelde klassieke Porsches die dit weekend op de grid staan dankzij de samenwerking tussen Cup Challenge Benelux en Porsche Centrum Eindhoven. Een eenmalig eerste optreden in 2015, maar bij succes mogelijk een springplank naar vaste samenwerking tussen de Cup Challenge en klassieke Porsches.

De Porsche GT3-coureurs rijden op zaterdag 19 september om 18.10 uur twee kwalificatiesessies en op zondag 20 september staan er twee races van elk 30 minuten op het programma. Race één begint om 11.30 uur, de tweede race om 17.05 uur sluit editie 2015 van de Zandvoort Masters af.
Wie de ontknoping in de Porsche GT3-titelstrijd van dichtbij wil meemaken kan via www.circuit-zandvoort.nl gratis duinkaarten downloaden. Deze kaarten zijn het hele weekend geldig en geven toegang tot het duingebied van Circuit Park Zandvoort.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 17 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort - ADAC GT Masters.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons