van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Xavier Maassen

Amper een week na de laatste manche van de moeilijk verlopen Blancpain Endurance Series, kroop de Limburger Xavier Maassen opnieuw aan het stuur van een Porsche en dat in het kader van een gloednieuwe competitie in de Benelux: de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Deze nieuwe competitie is een merkentrofee met de meest legendarische van alle sportwagens: de Porsche 911 die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Xavier Maassen, die voor de gelegenheid uitkwam voor het Belgische Speedlover Team, samen met de Luxemburger Carlos Rivas, behaalde na een eerder podium dit seizoen in Assen, weer twee tweede plaatsen op die andere Nederlandse omloop, Zandvoort. “Mooi toch om zo je seizoen af te sluiten!”
Xavier Maassen steekt niet onder stoelen of banken dat hij meer van het internationale seizoen had verwacht. Het EK Uithouding of de Blancpain Endurance Series verliepen behoorlijk moeilijk, met een Porsche die niet echt de lieveling was van de Balance of Perfomance, of wel het systeem dat de wagens onderling in evenwicht moet brengen. Dat neemt echter niet weg dat Xavier Maassen nog steeds heel aardig aan het stuur van een Porsche 911 kan draaien en wat is er een betere gelegenheid om dat aan de wereld te tonen, dan een merkencompetitie?

“Inderdaad, alle wagens zijn gelijk en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, is in onze contreien de competitie bij uitstek om je met andere snelle Porsche rijders te meten. Ik vat nog even de spelregels samen: alle teams moeten starten met een zogeheten Pro/Am-combinatie, vrij vertaald een professional en een goede gentleman driver. Elk weekend kent drie races, één voor iedere rijder, terwijl de meeting met een race van 50 minuten wordt afgesloten, met verplichte pitstop en rijderswissel.”

Xavier Maassen begon sterk aan zijn weekend, met een tweede stek in de individuele race, achter de latere kampioen. “Ik rijd pas mijn tweede race in het kampioenschap en ik moet zeggen, hier ligt de lat erg hoog. Het feit dat ik maar twee van de zes weekends afgewerkt heb, speelt daarbij niet in mijn kaarten. Je merkt meteen dat je mits meer rijtijd en afstelwerk nog hier en daar iets kan winnen en dat was net dat wat me nog van de eerste plek scheidde. Echt, dit is een ijzersterke competitie waarin iedere meter telt en om te winnen, is het best dat je heel het seizoen aan de start verschijnt. Ik zou er overigens niet neen tegen zeggen, temeer dat het kampioenschap ook zeer goed georganiseerd is.”

In de langere race kwam het Nederlands-Luxemburgse duo in de Belgische Porsche 997 Cup – een perfecte uiting van een… Benelux kampioenschap - uit op een tweede plek. “Carlos deed zijn werk ook prima en ik kan niet anders zeggen dan dat deze competitie, mijn teamgenoot en alles wat rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux draait, me aanspreekt!”

Xavier Maassen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 30 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons