van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Net als een Porsche GT3 Cup, gaat ook de tijd zeer snel… We herinneren ons nog levendig de eerste start op Spa-Francorchamps van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, begin mei van dit jaar en nu staan we alweer voor een zinderende finale op Circuit Park Zandvoort! De kampioen is, zoals het in een competitieve merkencompetitie hoort, nog niet bekend en alle teams en rijders maken zich dus op voor nog één mooie strijd dit seizoen, alvorens onder de zwart wit geblokte vlag van het eerste racejaar door te racen. Opgepast, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is nu al klaar voor 2014, maar daarover verneemt u meer tijdens het komende weekend.
Een finale van een nieuwe competitie is een bijzonder evenement en verdient dus ook een sterk kader. Met het bezoek van het Duitse DTM aan Nederland en meer bepaald Zandvoort, zal de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn kampioenen kunnen huldigen tijdens één van de mooiste autosportevenementen die Nederland rijk is. Jaarlijks zakken tienduizenden fans en liefhebbers naar de Noordzee af, voor wat een driedaags autosportfeest van het hoogste niveau is!

“Het DTM is op zich al een attractie, maar ook de FIA F3 en de zeer succesvolle Porsche Carrera Cup Duitsland staan op het programma”, blikt Steven Stichelbout vooruit. “Voor ons is die laatste competitie een sterk voorbeeld en prima benchmark van wat wij met de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ook willen bereiken. Overigens zullen de Duitse wagens in een aantal chronosessies met ons meerijden, en dat bewijst meteen de uitwisselbaarheid van het Cup-concept. Teams kunnen dus perfect in 2014 een Porsche 911 in meerdere series inzetten. Hierin ligt één van de sterke troeven van ons concept.”

Sportief gezien verwachten we ons in Zandvoort aan een open en intense strijd voor de titels. In de Pro Categorie komen nog maar liefst zes rijders in aanmerking voor de titel: Jeffrey Van Hooydonk, Hunter Abbott, Carlos Rivas, Melroy Heemskerk, Christiaan Frankenhout en Bert Longin. Zij zullen onderling uitmaken wie de snelste Porsche-rijder van de Benelux is. Olivier Van Oost en Philippe Richard mogen zich al de kampioenen in respectievelijk de categorieën Am en Club noemen. Bij de teams is DVB RACING nog niet zeker van de titel, maar het team van Dimitri Van Beneden is wel torenhoog favoriet.

“We verwachten ons aan een strijd op alle fronten, met onder meer de terugkeer van Xavier Maassen, die vorige week nog een mooie top 10 behaalde in de finale van de Blancpain Endurance Series”, blikt coördinator Robert van Barneveld vooruit. “Alle teams en rijders zullen zeker ook bovenaan willen staan tijdens dit zeer populaire weekend, met volle tribunes.”

Uiteraard staat ook de schitterende hospitality unit van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux er weer.

“En alle rijders, teams en medewerkers zijn er welkom om het glas te heffen op een schitterend debuut van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met nog veel moois in het verschiet de komende jaren”, onderlijnt Steven Stichelbout. “Uiteraard kan er nagekaart worden over een mooi eerste jaar, maar we kijken nu al stevig vooruit naar het komende seizoen. Tijdens het weekend worden teams en pers ook geïnformeerd over de voorlopige kalender 2014, die weer bestaat uit zes evenementen, drie in Nederland en drie in België. Uiteraard mag ook iedereen die vragen heeft en informatie wil om ons peloton van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te vervoegen, zich heel het weekend bij ons aanmelden. Met plezier leggen wij uit wat ons concept is en waar we naartoe willen. We hebben vandaag overigens al heel wat nieuwe aanvragen voor 2014 en ook de teams die vandaag al actief zijn willen verder gaan. We komen volgend jaar zeker met een nog sterkere editie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux terug! Trouwens, laat me van de gelegenheid gebruik maken om Olivier van Oost te feliciteren met zijn recente vaderschap.”

Contact
Neem voor meer informatie over de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux contact met ons op via: info@GT3CupChallengeBenelux.com

Kijk voor spectaculaire highlight-video’s en uitgebreide raceverslagen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op: www.youtube.com/cupchallengebenelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 26 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons