van der Horst

Zandvoort: Bleekemolen op pole - Vanthoor mee op eerste rij

Bleekemolen en Vanthoor
Bleekemolen en Vanthoor
Jeroen Bleekemolen ging vanmorgen in zijn #28 GRT Lamborghini erg snel op zijn thuiscircuit in Zandvoort en pakte de pole vóór de #1 WRT Audi met Laurens Vanthoor achter het stuur. Onze Noorderbuur was met zijn besttijd bijna anderhalve seconde sneller dan de pole-tijd van vorig jaar. Vanthoor kwam op het einde van Q3 in bewolkte maar droge omstandigheden nog tot op twee tienden van een seconde van de tijd van Bleekemolen.
  • Dreamdrive
95cc03be730834fc24522ec99a60a8c8a25f88ca.jpg
Peter Kox completeerde de Benelux-getinte top drie in zijn #88 Reiter Lamborghini, op de vierde plaats eindigde uiteindelijk de andere Audi van WRT, de #2 met onze landgenoot Enzo Ide. Het was zijn Duitse teamgenoot Rene Rast die Q3 voor zijn rekening nam en de Audi op de tweede startrij parkeerde voor de kwalificatierace die in de namiddag wordt verreden. De start daarvan is voorzien om 13u45, door de wisselende weersomstandigheden zou het wel eens kunnen dat het niet droog blijft. Polesitter Bleekemolen liet alvast weten zich daarover geen zorgen te maken.

--- Uitslag Q3 (Top Ten Shootout) Zandvoort 2014 ---

Foto's: Arne Simons, Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 5 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons