van der Horst

Zandvoort: Bleekemolen wint fantastische eerste manche

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Zonder meer een fantastische eerste race, dat mag gezegd worden van de première van de Clio Cup Benelux op Circuit Park Zandvoort. Onder een stralende zon won Sebastiaan Bleekemolen voor Jan Muys en Niels Langeveld. De zeges in de Clio Challenge en Junior Trophy waren voor Wilbert Van den Burg en Marcel Dekker, die overigens knap vierde algemeen werd. Maandag om 14u05 volgt deel twee van deze eerste meeting van het seizoen.
Nog voor de start diende Peter Schreurs als enige deelnemer de wedstrijd vroegtijdig te staken, de overige 18 gestarte Renault Clio Cup en Challenge zagen de finishvlag 30 minuten later. Het grootste slachtoffer bij de start was zonder meer Robert van den Berg, die moeilijk weg raakte, maar vervolgens een schitterende inhaalrace inzette en de Harders Plaza Clio nog op de negende plek parkeerde.

Podium Clio Cup Zandvoort - race 1
Podium Clio Cup Zandvoort - race 1
Vooraan werden de fans getrakteerd op een prachtig gevecht tussen een viertal, onder aanvoering van Niels Langeveld, met achter hem Sebastiaan Bleekemolen, Marcel Dekker en Jan Muys.
“Ik startte wat moeilijk en verloor mijn polepositie”, vertelde Bleekemolen na de race. Het gevecht verliep vervolgens zeer sportief, maar razend spannend en in ronde 4 ging poleman Bleekemolen voorbij aan Langeveld om een kleine voorsprong te behouden tot aan de finish. “Geweldig toch om zo het seizoen te starten!”

Achter het kwartet kregen we nog een stevig robbertje tussen een vijftal, onder aanvoering van een zeer sterk debuterende Belg Loris Hezemans. De Brusselaar verdedigde zijn vijfde plek tot op de meet, gevolgd door Melvin De Groot, Max Braams en Michael Bleekemolen. Achter van den Berg sloot Alain Mossinkoff de top 10 af. Jelle Beelen en Niels Kools, die laatse kende veel problemen tijdens de vrije trainingen, finishten als 11de en 12de.

Bleekemolen kon een kloofje van een seconde uitbouwen, maar achter hem bleef de strijd voor de ereplaatsen bijzonder hevig. “Ik worstelde met de wagen, wat een zware inspanning”, deed Niels Langeveld zijn verhaal. “In de eindfase kon Jan Muys nog aan me voorbij en ik redde net mijn derde plek.” Hij deed dat voor beste Junior Marcel Dekker. “Wat een leuke race, van mij mag er best meer van dat volgen”, vertelde Dekker. Loris Hezemans en Max Braams werden tweede en derde in de Junior Trophy.

Bleekemolen, Muys, Langeveld en Dekker, zo vlagde de wedstrijdleiding dus na een half uur spannend racen af.

Podium Clio Challenge - Zandvoort race 1
Podium Clio Challenge - Zandvoort race 1
In de Clio Challenge kregen we ook een zeer mooie race, met als winnaar Wilbert Van den Burg. “Dit was goed, de eerste van het seizoen is binnen.” Maurits Werkhoven en Benjamin van den Berg tikten als tweede en derde in de Clio Challenge aan. Marcel van de Maat, Martijn Kool en Stan Van Oord mochten de rest van de top 6 vervolledigen.

Hoe dan ook, deze première van de Clio Cup Benelux was meer dan geslaagd en het is vol ongeduld wachten op het vervolg, op Paasmaandag.

Uitslag: 1. S. Bleekemolen 16 ronden, 2. J. Muys +3.5 s, 3. N. Langeveld + 3.743, 4 M. Dekker (1ste Junior Trophy) + 3.962, 5. L. Hezemans (Bel) +9.640, 6. M. De Groot + 10.449, 7. M. Braams +11.043, 8. M. Bleekemolen + 12.170, 9. R. Van den Berg + 12.265, 10. A. Mossinkoff + 15.758… 13. W. Van den Burg (1ste Clio Challenge) + 30.883…

Clio Cup PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zaterdag 19 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons