van der Horst

Zandvoort: Herberth & Schubert brengen deelnemersaantal op 21

Brands Hatch: De races in beeld gebracht
Komend weekend wordt ter gelegenheid van de Zandvoort Masters de derde manche van de Blancpain Sprint Series verreden op de duinenomloop van onze Noorderburen. Nadat er voor de wedstrijden te Nogaro en Brands Hatch telkens 20 wagens op de deelnemerslijst stonden, worden er in Zandvoort 21 verwacht. Desondanks valt er de afwezigheid van Alex Zanardi en zijn unieke ROAL Motorsport BMW Z4 GT3 te noteren, de Italiaan had vooraf reeds toegezegd aan de start te verschijnen van een wielerwedstrijd.
--- DEELNEMERSLIJST BSS ZANDVOORT (pdf) ---

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Dat verlies wordt deels gecompenseerd door de komst van een BMW uit de stal van Team Schubert. Zoals eerder aangekondigd brengt de Duitse equipe voor de rest van het seizoen een wagen aan de start voor het potente Oostenrijkse duo Dominik Baumann (Gold) en Thomas Jäger (Platinum), zonder laatstgenoemde te verwarren met zijn Duitse naamgenoot die fabrieksrijder is voor Mercedes AMG. 
 
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Nadat in Brands Hatch Farnbacher Racing nog een gastoptreden maakte, is het ditmaal een ander ADAC GT Masters team, Herberth Motorsport dat een Porsche aan de start brengt. Met Robert Renauer en Jaap van Lagen als rijders van dienst behoort een goed resultaat tot de mogelijkheden, temeer daar van Lagen eerder dit jaar nog beide ADAC GT Masters wedstrijden wist te winnen op Zandvoort, toen aan het stuur van een Schütz Motorsport Porsche, en Renauer voor Herberth Motorsport er de pole wist te bemachtigen voor race 1. Voor hen zal het dit weekend echter vooral zaak zijn om zich zo snel mogelijk aan te passen aan het Pirelli rubber.
 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
Voorts valt er de terugkeer van Nelson Piquet Jr. op de BMW Team Brasil BMW Z4 GT3 # 30 te noteren, nochtans wist zijn invaller Valdeno Brito een zeer goede indruk na te laten in Brands Hatch. Bij Scuderia Villorba Corse wordt Andrea Montermini vervangen door Alessandro Balzan (Gold), aangezien Montermini verkiest zijn leiderspositie in GT Open te verdedigen. 
 
Nogaro: De races in beeld gebracht
De Blancpain Racing Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van Peter Kox en Marc Hayek die zich als eerste had ingeschreven voor het kampioenschap, blinkt opnieuw uit in zijn afwezigheid. Reiter Engineering brengt echter nog steeds een wagen aan de start voor Stefan Rosina en Tomas Enge. Nadat Fortec Motorsports in Brands Hatch het slechts met 1 wagen moest stellen na de crash in Nogaro, keert het Britse team dit weekend op volle sterkte terug met twee exemplaren van Mercedes SLS AMG GT3, voor de gekende vaste duo’s.
 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
In het kampioenschap is het uiteraard uitkijken naar het vervolg van de tweestrijd tussen de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Maxi Buhk & Maxi Götz en de Grasser Racing Team Lamborghini van thuisrijder Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk. De eerste WRT Audi vinden we pas terug op de vierde plaats in de puntentelling, waar Vincent Abril en Mateusz Lisowski momenteel 1 punt meer op hun conto hebben dan Laurens Vanthoor en Cesar Ramos.
 
Beide vrije trainingen worden reeds op vrijdag verreden, terwijl zaterdagmorgen de kwalificaties worden afgewerkt voor de kwalificatierace van later op de dag. Voor het spektakel van de Main Race springen de lichten zondag om 11u45 op groen.

Foto's: Arne Simons, Vincent Wouters & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 30 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons