van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Aston Martin Brussels

Aston Martin Brussels Racing imponeert met dubbelzege Er zijn zo van die dagen waarop alles in zijn plooi valt. Het Nederlandse circuit van Zandvoort vormde afgelopen weekend het decor voor de derde confrontatie van het BRCC, het Belgian Racing Car Championship. En de balans voor Aston Martin Brussels Racing was ronduit fantastisch: niemand kon Fred Bouvy en Michael Schmetz van een dubbele zege houden in de Nederlandse duinen, ondanks de sterke tegenstand en de verraderlijke weersomstandigheden.
“Fantastisch dat we eindelijk onze echte waarde kunnen tonen. Tijdens de vorige wedstrijden deed de pechduivel zijn werk, maar hier liep alles geweldig. We waren er bovendien van overtuigd dat wij over de meest homogene ploeg beschikten”, straalde Michaël Schmetz op het podium. “Hou maar rekening met ons voor de rest van het kampioenschap.”

Het weekend begon met een puike prestatie in de kwalificatiesessie, maar door een verkeerde interpretatie van het reglement moesten beide wagens achteraan op de startgrid plaatsnemen. “Een misverstand”, legt teammanager José Farasyn uit. “De banden waren voorverwarmd, terwijl dat eigenlijk niet mocht. We hebben ons neergelegd bij de beslissing van de wedstrijdleiding en op een gepaste manier geantwoord!”

Er stond geen maat op de Aston Martin Vantage GT3 van de tandem Fred Bouvy-Michaël Schmetz, die na een heldhaftige inhaalwedstrijd voor het eerst dit seizoen op de bovenste podiumtrede mochten plaatsnemen. Een prestatie die ze op zondag nog eens herhaalden. “Beide wedstrijden zijn eigenlijk perfect verlopen”, zegt Fred Bouvy op het podium van Zandvoort. “We hadden niet alleen de nodige snelheid in huis, ook op strategisch vlak kon Aston Martin Brussels Racing zich tijdens beide races onderscheiden. Zo beslisten we tijdens de tweede manche om ondanks de regenbui niet over te schakelen naar regenbanden. Onze overwinning leek misschien eenvoudig, maar dat is het nooit in zulke omstandigheden.”

De tweede auto van het Belgische team, bestuurd door Damien Coens, Bert Redant en Tim Verbergt – de winnaars van Dijon – kregen op hun beurt de nodige pech te verwerken. Toch reed de gele Aston Martin op zondag naar het podium, maar Redant was ervan overtuigd dat er meer in zat. “Op zaterdag verloren we veel tijd doordat de pneumatische krik niet werkte. We haalden nog alles uit de kast om negende algemeen te eindigen. Ook op zondag kenden we hetzelfde probleem en bovendien kwamen we nog een keer te veel in de pits.”  

Aston Martin Brussels Racing doet ook een prachtige zaak in het kampioenschap, waar het met beide wagens inloopt op de leiders in het kampioenschap. Een numeriek voordeel dat wel eens bepalend zou kunnen zijn tijdens het verdere verloop van het kampioenschap.
De volgende race vindt plaats in Francorchamps op 25 en 26 juli, in het voorprogramma van de legendarische 24 Uur van Spa. 

Aston Martin Brussels Press Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 8 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons