van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Enzo Ide

De West-Vlaming Enzo Ide betwist dit seizoen het EK GT Sprint of Blancpain GT Sprint Series en voor de derde meeting van het seizoen trok het prestigieuze GT kampioenschap naar de Nederlandse duinen in Zandvoort bij Amsterdam. Met de Audi R8 LMS Ultra van het Belgische topteam Belgian Audi Club Team WRT reden Enzo Ide en zijn Duitse teamgenoot René Rast naar een schitterende zege in enorm moeilijke omstandigheden. Ide en Rast stoten zo ook door naar de derde plek in het Europese kampioenschap.
  • Hamofa Performance
De Rode Duivels konden zich misschien niet kwalificeren voor de halve finale van het WK Voetbal in Brazilië, maar dat weerhield de Belgen er in andere sporten niet van om sterk te presteren. Onder hen was er Enzo Ide en het Belgische team WRT Audi. Ze keren uit Nederland terug met een schitterende zege in het EK GT of de Blancpain GT Sprint Series. Na de zege van de West-Vlaming in juni met Le Mans-winnaar André Lotterer op Spa-Francorchamps (Frans GT kampioenschap), was het dus weer raak voor Ide.   

Enzo Ide: “Schitterend gewoon! Dit is een zeer hoogstaand kampioenschap, met rijders en wagens die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Ik ben enorm blij dat ik opnieuw een race in het EK kan winnen. We schuiven ook op naar de derde plek in het kampioenschap en zijn meteen beste Audi in de tussenstand! De race zelf was enorm moeilijk, met wisselende weersomstandigheden en een wagen die niet altijd even makkelijk om te besturen was. Ik nam een goede start, kon opschuiven van vier naar drie, ging voorbij de Audi van Cesar Ramos en die plek heb ik verdedigd tot de pitstops. De crew in de pitlane was gewoonweg fantastisch, want we schoven op naar plek 2 en René Rast reed een waanzinnig knappe tweede wedstrijdhelft. Hij bleef op profielloze banden in de regen, ging vervolgens voorbij aan de leider en verdedigde die eerste plaats met verve. Ik kan onmogelijk uitdrukken hoe blij ik met de zege ben hier! We gaan er nu alles aan doen om verder te werken op deze manier. Er volgen in het EK nog vier wedstrijden, waaronder Zolder, in eigen land dus. De top-3 in het kampioenschap is nu onze ambitie.”

De volgende race van het EK of de Blancpain GT Sprint Series vindt plaats op 22-23-24 augustus in Slovakia, een circuit dat Enzo Ide ook moet liggen. De West-Vlaming is er alvast klaar voor. Ondertussen laat Ide wel de 24 Uur van Spa aan zich voorbijgaan: “Een bewuste beslissing, want ik wil enkel deelnemen aan zo’n race als ik in een topteam kan racen. Ik heb die mogelijkheid niet, dus geen 24 Uur van Spa…” 

Enzo Ide PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op dinsdag 8 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons