van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na een zinderende eindsprint hebben Xavier Maassen en Pierre Piron de hoofdrace van de Porsche GT3 Cup Challenge tijdens de Pinksterraces in hun voordeel beslecht. Mickey Bertram en Max van Splunteren moesten uiteindelijk 6 honderdsten toegeven op de winnende wagen en hadden zelf amper voorsprong op de nummer drie, de Porsche van Olivier Van Oost en Nicolas Vandierendonck. De Challenge klasse werd eveneens na een spannende strijd gewonnen door Rik Renmans en Wim Meulders.
Na zijn fraaie overwinning in de tweede sprintrace, eerder op de zonnige Pinkstermaandag, was bij Mickey Bertram het zelfvertrouwen voor de lange wedstrijd met rijderswissel behoorlijk groot. Zijn teamgenoot Max van Spunteren moest na de start wel even Carlos Rivas en Koen Wauters voor zich dulden. Na het uitvallen van Wauters in de zesde ronde en een meer dan geslaagde aanval op Carlos Rivas, die zijn leidende positie stevig verdedigde, bleef de jonge Nederlander aanklampen en druk zetten.  

Na de verplichte pitstops was het de beurt aan Mickey Bertram om de aanval op de leidende wagen - nu met Jürgen Van Hover achter het stuur – in te zetten. In de 21ste ronde ging Bertram voorbij aan Van Hover, maar daarmee was de strijd om de koppositie nog niet beslecht. Ondanks een aanzienlijke achterstand wist Xavier Maassen zijn verschil met Bertram te verkleinen tot hij in de laatste ronde aansluiting vond bij de man uit Aerdenhout. Maassen won eerder al de eerste sprintrace van het weekend.

“In de Vodafone bocht kwam ik er al naast, maar hij verdedigde zijn positie perfect. Dus kon ik hem alleen nog bij Bos-Uit inhalen. Hij ging heel laat in de remmen, waardoor ik eerder op het gas kon. Zo kwam ik ernaast en toen kon hij me niet meer tegenhouden. Amper een paar meter voor de finish was ik er voorbij en won ik de race, misschien wel mijn mooiste zege uit mijn carrière…”

De top 3 werd vervolledigd door Olivier Van Oost en Nicolas Vandierendonck, op slechts elf seconden van de winnaar, wat het spannende verloop van de wedstrijd nog eens in de verf zet. Carlos Rivas en Jürgen Van Hover moesten de kopgroep laten gaan, omdat het rubber het beste van zich gegeven had, maar het Belgische duo noteerde wel de snelste ronde van de race.

In de Challenge klasse was de eerste plaats voor Wim Meulders en Rik Renmans, op minder dan twee seconden van Yves Noël en Fred Caprasse. Derde in de Challenge klasse werden Didier Grandjean en Sven Van Laere.

Press Porsche GT3 Cup Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 10 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons