van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Xavier Maassen

Sommige zeges hebben meer dan andere een smaak van iets bijzonders… Als je als rijder twee overwinningen in één weekend behaalt, dan kan het gevoelen toch anders zijn. Xavier Maassen had zo’n ervaring, met een gevoel van vreugde en voldoening na de eerste zege, maar dan een explosie van alles wat bij sport en passie hoort na het behalen van de tweede lauwerkrans. Tijdens het pinksterweekend in Zandvoort zette de Limburger zijn schitterende seizoenstart verder, met na 4 podia op rij nu twee overwinningen in één weekend. Maassen is ook de nieuwe leider in de Porsche Cup Challenge Benelux.
  • Skylimit Events
De snelste merkencup van de Benelux was voor zijn tweede weekend van het seizoen naar Zandvoort in Nederland afgezakt. In Spa-Francorchamps, goed een maand geleden, was Xavier Maassen, toen samen met de Franse gastrijder François Perrodo, goed voor een 2de en 3de plek aan het stuur van de DVB RACING Porsche 997 GT3 Supercup. De Fransman Perrodo was er in Zandvoort niet bij en de Belg Pierre Piron verving hem voor de race in Zandvoort.

“Zandvoort is een prachtig circuit, de ligging, de historiek en de baan”, vertelde Maassen voor zijn afreis naar de Noordzee. “Ik kijk naar de races uit.”

Het moet een voorgevoelen geweest zijn, want al op zaterdag was het raak. Na 4 opeenvolgende podia in het BK Circuit (BRCC) en de Porsche Challenge Benelux, reed Maassen in de Porsche 997 van het Belgische DVB RACING naar de zege.

“Ik heb hier lang naar uitgekeken, want mijn laatste winst dateert toch al van de afsluitende proef van de Blancpain Endurance Series in 2012 op de Duitse Nürburgring. Ondertussen hebben we nog mooie ereplaatsen en podiumplekken behaald, maar de champagne van een zege is toch altijd anders.” De eerste zege van het seizoen viel in de sprintrace tussen de professionele rijders, na een stevig gevecht van 25 minuten. “Jammer genoeg viel mijn voornaamste tegenstander uit, na een lekke band, wat maakte dat ik relatief ongestoord naar de zege kon rijden. Ik had liever tot op de meet voor de zege gestreden, maar we gaan nu niet moeilijk doen… Ik geniet hier met volle teugen van.”

Het was alsof zijn woorden profetisch waren.. Tijdens de langere race van het weekend, met rijderswissel, kwam Xavier Maassen met 14 seconden achterstand weer het circuit op, maar er was niks verloren. Met een gedrevenheid die topsporters kenmerkt, reed hij naar voren en op enkele ronden van het einde zag hij de leider voor zich uitrijden. “Ik hield er nooit rekening mee dat het verschil misschien niet meer tijdig te overbruggen zou zijn en ik hield het gas er op en kwam meter na meter na meter dichter… Op goed een ronde van het einde had ik de Porsche voor me bijna te pakken, al kon ik er pas voorbij op de meet. Ik won met zes honderdsten van een seconde voorsprong, na een waanzinnige inhaalrace. Ik heb me hees geschreeuwd in de wagen, het was gewoon een fantastisch gevoelen. Ik denk dat dit gewoon mijn mooiste zege ooit is!”  

Xavier Maassen heeft in zes wedstrijden dit seizoen 2 zeges, 1 tweede plek en 3 derde plaatsen behaald. Over twee weken wil hij die serie, op Circuit Zolder tijdens de derde meeting van de Porsche Challenge uiteraard verder zetten!

Maassen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 10 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons