van der Horst

Zandvoort: Pole voor NSC Lamborghini - crashes ontsieren kwalificatie (update)

#14 NSC Lamborghini
#14 NSC Lamborghini
Tijdens de kwalificatie van vanmiddag pakte de #14 NSC Lamborghini van Vertsraete/Dubois/Catsburg met slechts een verschil van een kleine twee tienden van een seconde de pole vóór de #9 Brussels Racing Aston-Martin van Grivegnée/Bouvy/Schmetz. De tweede plaats van de Aston-Martin is verwonderlijk want halverwege de sessie kwam de wagen na een inschattingsfout hard in aanraking met de #2 Ferrari van de gebroeders Thiers.
Crash Brussels Aston Martin & Thiers Ferrari
Crash Brussels Aston Martin & Thiers Ferrari
Nog net binnen de top drie eindigde de #99 Porsche van Derdaele/Heyer/Maassen terwijl de andere Aston-Martin van Brussels Racing van Verbergt/Redant/Coens de top vier algemeen en de klasse GT Pro Evo afsloot.

#5 Allure Team Porsche
#5 Allure Team Porsche
De pole in GT Cup was voor de Ferrari van Soenen Racing, Frédéric Vervisch zette meteen aan het begin van de sessie een lage 1:40 op de tabellen en was daarmee slechts vier seconden verwijderd van de algemene besttijd van de Lamborghini. Vermelden we tot slot nog dat Pierre Piron de muur opzocht in de Hugenholtz-bocht, de #5 Porsche, die eveneens uitkomt in de GT Cup-klasse, liep daarbij rechts vooraan nogal wat schade op.

Update: Na afloop van de kwalificaties werden de tijden van de beide Brussels Racing Aston-Martins geschrapt wegens het gebruik van een bandenoven. De beide wagens zullen de wedstrijd van morgen dus moeten aanvatten van achteraan op de grid.

--- Uitslag kwalificatie BRCC Zandvoort Masters ---

Foto's: Arne Simons, Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 4 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons