van der Horst

Zandvoort: Zege voor Aston Martin na spannende eindfase

Start BRCC Race 1
Start BRCC Race 1
De Brussels Racing Aston Martin V12 Vantage GT3 #9 van Michael Schmetz en Fred Bouvy heeft van achteraan op de grid vandaag de eerste van twee 90-minuten durende wedstrijden in Zandvoort gewonnen. De auto raakte gisteren tijdens de kwalificaties op de koop toe ook nog eens beschadigd, maar tijdens de race vocht het team zich sterk terug. Na een late safety car interventie ging het tussen de Aston Martin #9, de Belgium Racing Porsche #99 van Derdaele-Heyer-Maassen en de NSC Lamborghini Gallardo #14.
  • LTF
Noodoplossing bij pitstop Brussels Racing
Noodoplossing bij pitstop Brussels Racing
Tijdens de laatste herstart met nog een goede tien minuten op de klok rukte de Syntix Lamborghini op naar de tweede plaats ten nadele van de Belgium Racing Porsche 911 GT3-R. De Italiaanse bolide kreeg in het slot echter af te rekenen met versnellingsbakproblemen maar kon desalniettemin met een slakkengang de finish nog bereiken, zij het in vijfde positie. De andere Aston Martin van Brussels Racing, de #100 van Verbergt-Redant-Coens, kreeg dan weer af te rekenen met een kapotte pneumatische krik waardoor er wat creativiteit vereist was om de wagen alsnog op zijn pootjes te krijgen waarbij ook veel tijd verloren ging.

e37f2d5948f59aa43030d1412364b4ccd920e02f.jpg
In de GT Cup-klasse nam Frédéric Vervisch in de #6 Ferrari van Soenen Racing meteen de leiding en bouwde een mooie kloof uit. De late safety car procedure speelde echter in het nadeel van het team dat de voorsprong op de Ferrari van Thems Racing zag wegsmelten. Louis Soenen zag het duo Van Hooydonck/Vandierendonck in de eindfase nog voorbij komen terwijl de Porsche van Belgium Racing de top drie vervolledigde in GT Cup op één ronde achterstand.

De startgrid voor de tweede race over 90 minuten komt overeen met de algemene uitslag van race 1 die u hieronder kan terugvinden.

--- UITSLAG BRCC RACE 1 ZANDVOORT (pdf) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 5 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons