van der Horst

Zandvoort: Bentley wint – Frijns spint

2015 Blancpain Sprint Series Zandvoort Qualifying Race
2015 Blancpain Sprint Series Zandvoort Qualifying Race
Vincent Abril en Maxi Buhk hebben een belangrijke stap genomen richting de Blancpain Sprint Series titel. De HTP Bentley reed op Zandvoort van start tot finish aan de leiding en scoorde de volle acht punten in de Qualifying Race, terwijl Robin Frijns meteen in de eerste bocht werd uitgeschakeld. De Nederlander had een slechte start en spinde na een licht contact met de Rinaldi Racing Ferrari van Norbert Siedler. Tegen de tijd dat de marshalls de wagen uit de grindbak hadden gesleept lag Frijns al een ronde achterop.
  • Prospeed Competition
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frijns werd samen met Christopher Mies slechts vijftiende en verliest daardoor de leiding in het kampioenschap. De Nederlander ligt nu 1 punt achter Buhk en Abril, die morgen vanaf de pole postie zullen starten. De Belgian Audi Club Team WRT Audi #2 van Frédéric Vervisch en Nicki Thiim werd tweede maar zette de Bentley niet onder druk. Vervisch reed zich nog eens in de kijker en overschreed de finishlijn met een achterstand van 5.7 seconden. Onze landgenoot die dit weekend in actie komt met de wagen van Jean Michel Baert kan morgen dan ook een belangrijke rol in de titelstrijd spelen.

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
De wedstrijdleiding besloot de Rinaldi Racing Ferrari van Nortbert Siedler geen straf te geven voor het contact met Frijns, maar de groene bolide verloor op het einde alsnog de derde plek met een drive through voor een fout tijdens de pitstop. Bleekemolen bracht de wagen uiteindelijk als vierde over de streep, achter de Phoenix Racing Audi van Markus Winkelhock en Nikki Mayr-Melnhof.

--- UITSLAG BSS QUALIFYING RACE ZANDVOORT (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Vincent Wouters

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 10 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons