van der Horst

Zandvoort: Bleekemolen moet Rinaldi Ferrari aan titel helpen

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Jeroen Bleekemolen keert dit weekend in Zandvoort terug naar de Blancpain Sprint Series. De Nederlander zal in actie komen op de groene Ferrari 458 Italia van Rinaldi Racing, die afgelopen weekend met Norbert Seefried en Marco Seefried beide races in Misano domineerde. Seefried moet echter verstek laten gaan omwille van zijn verplichtingen in het FIA WEC, waar hij voor Proton Competition in actie komt in de GTE-Am klasse. Nochtans staat hij samen met zijn Oostenrijkse teamgenoot Siedler momenteel knap derde in de tussenstand, op amper 17 punten achterstand van Robin Frijns en Laurens Vanthoor.
Zandvoort: De races in beeld gebracht
Het Duitse team en zijn Russische geldschieters besloten daarom ook om niets aan het toeval over te laten en een van de beste GT-piloten in huis te halen. Bleekemolen heeft weliswaar geen ervaring met de GT3 Ferrari, maar kwam vorig jaar in Fuji al eens in actie op de GTE-variant. Na het geslaagde gastoptreden van het Lamborghini fabrieksteam in Misano, wordt het deelnemersveld in Zandvoort overigens terug herleid naar 16 wagens. Het niveau blijft echter uitermate hoog en met een titelstrijd tussen Audi (Frijns), Bentley (Buhk/Abril) en Ferrari (Siedler) belooft het een spektakelstuk te worden in de Hollandse duinen. 

--- DEELNEMERSLIJST BSS ZANDVOORT ---

Foto: Martijn Wouters & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op woensdag 7 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons