van der Horst

Zandvoort: Buhk verslaat Frijns in kwalificaties

Maxi Buhk
Maxi Buhk
Maxi Buhk heeft de pole gereden voor de Blancpain Sprint Series Qualifying Race later vandaag. De Duitser piloteerde de Bentley Team HTP Continental GT3 naar een 1:37.707 op Zandvoort en hield daarmee titelrivaal Robin Frijns achter zich. De Nederlander strandde uiteindelijk op 0.116s in de WRT Audi #1 en zal later op de dag dus de eerste startrij delen met de imposante Bentley. Buhk scoorde niet alleen de pole positie maar ook een extra punt, waardoor de achterstand in het kampioenschap nu nog slechts 7 eenheden bedraagt. Indien de Bentley beide races wint is men sowieso kampioen.
Vanthoor - Frijns
Vanthoor - Frijns
Nicki Thiim realiseerde bij zijn terugkeer naar WRT de derde chrono, en kan straks samen met Frédéric Vervisch een belangrijke rol spelen in het kampioenschap. Norbert Siedler parkeerde de Rinaldi Ferrari op P4 en was vreemd genoeg sneller in Q2. Ook hij komt nog in aanmerking voor de titel en kan dit weekend rekenen op de diensten van Jeroen Bleekemolen.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 10 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons